Smenjen direktor „EPS snabdevanje“ Dejan Vasić

Smenjen direktor „EPS snabdevanje“ Dejan Vasić

22 januara 2014

0011201023556Direktor preduzeća EPS Snabdevanje Dejan Vasić smenjen je danas sa te funckije, a na njegovo mesto imenovan je Željko Marković, saopštio je danas Nadzorni odbor EPS-a.

Na predlog v.d. direktora EPS-a, Nadzorni odbor je na današnjoj sednici doneo odluku o smeni Vasića i najavio utvrđivanje odgovornosti, dodaje se u saopštenju.

Takođe je najavljeno da će na narednim sednicama Nadzornog odbora biti analiziran rad Elektrovojvodine, EDB-a, Jugoistoka, Centra, i Elektrosrbije, tj. direktora svih navedenih privrednih društava za distribuciju kod kojih postoji osnovana sumnja da su svojim nečinjenjem i lošim radom doveli do navodnih problema koji su se pojavili u javnosti.

U saopštenju se navodi i da je u saradnji sa ministrom energetike Zoranom Mihajlović, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović, 21. januara 2014. godine održao sastanak poslovodstva na kojem su analizirani do sada postignuti rezultati i uočeno je da je došlo do propusta u poslovanju Privrednog društva „EPS Snabdevanje“ i svih distribucija „Elektroprivredi Srbije“.

MIHAJLOVIĆ: SMENA VASIĆA JE PRVA, NE ZNAČI I POSLEDNJA

Smena direktora EPS Snabdevanja Dejana Vasića, zbog problema oko računa za struju, je prva i ne mora da znači da će biti poslednja – izjavila je danas ministarka energetike Zorana Mihajlović.

„Insistirala sam da odgovorni za propuste oko računa za struju odgovaraju“, rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodala da su postojali problemi sa računima na teritoriji cele Srbije, a ne samo u Beogradu.

Mihajlovićeva je poručila da potrošači ne smeju da trpe zbog bilo kakvih propusta unutar EPS-a i dodala da od tog javnog preduzeća očekuje da formira radnu grupu koja će „pročešljati“ da li je bilo propusta u radu elektrodistribucija.

Ona je rekla da nije tačno da je do propusta došlo zbog formiranja novog preduzeća EPS Snabdevanje, jer je to preduzeće, kako je istakla neophodno zbog planova restrukturiranja elektroprivrede Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *