Smenjen Dragan Đilas

Smenjen Dragan Đilas

24 septembra 2013

Dragan ĐilasGradonačelnik Beograda Dragan Đilas smenjen je danas glasovima većine odbornika u gradskom parlamentu, prenose beogradski mediji. Đilas je smenjen na tajnom glasanju sa 60 glasova „za“ odbornika SNS, DSS, SPS-JS i PUPS. Đilas je smenjen na tajnom glasanju, što je uobičajena procedura predviđena Statutom grada. Odobrnici DS-a nisu učestvovali u glasanju.

Više od 5 sati trajala rasprava o inicijativi za razrešenje gradonačelnika Beograda. Đilas se na kraju rasprave zahvalio dosadašnjim koalicionim partnerima SPS-u i posebno PUPS-u, kao i SDPS-u koji je ostao uz njega „do kraja mandata“. On je zahvalio i LDP-u i URS-u sa kojima je bio u koaliciji u prošlom sazivu.

Naglašavajući da Beograd treba da nastavi u istom pravcu i zahvalivši svim odbornicima u Skupštini grada Beograda, Đilas je rekao da veruje da će za šest meseci mnogi od njih ponovo biti u Skupštini grada a da će on ponovo biti gradonačelnik.

On je rekao i da je prioritet da Beograd nastavi u istom smeru i da ga plaše izjave koje stižu od opozicije da grad mora da promeni smer, dodajući da to on i njegova stranka nikada neće dozvoliti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *