Smenjen Dragan Kolarević

Smenjen Dragan Kolarević

18 septembra 2013

Ivan TasovacPomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević smenjen je sa te funkcije, a odluka bi trebalo da bude potvrđena na jednoj od narednih sednica Vlade, piše “Danas“. Sednica bi mogla da bude već krajem ove sedmice, saznaje beogradski list iz izvora u Ministarstvu kulture.

Razlog za smenu pomoćnika zaduženog za medije, dodaje izvor Danasa, jeste “dosadašnji netransparentan rad na izradi medijskih zakona, kao i nepoštovanje rokova za završetak tog procesa“.

U narednom periodu Vlada Srbije trebalo bi da imenuje novog pomoćnika ministra kulture kojem će prvi zadatak biti završetak zakona o elektronskim medijima i o javnim servisima, ali i ubrzanje procesa digitalizacije televizije.  Kako saznaje “Danas“, plan ministra Ivana Tasovca je da na to mesto postavi osobu koja dobro poznaje medijsku regulativu u Srbiji i koja je bila uključena u proces izmene zakona iz ove oblasti.

Dragan Kolarević, nekadašnji novinar RTS, postavljen je za pomoćnika bivšeg ministra kulture Bratislava Petkovića sredinom avgusta prošle godine. Njegovo imenovanje izazvalo je burne reakcije medijske javnosti, ali i opozicije. Kao najspornije iz njegove karijere istican je autorski tekst. “Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak“, koji predstavlja spisak s imenima istaknutih kulturnih radnika koji se optužuju da su “nosioci i izvršioci pogubne antisrpske politike“.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je, odmah po imenovanju Kolarevića, da je bio „jedan od nosilaca propagandne mašinerije nedemokratskog režima Slobodana Miloševića“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *