СМЕЊЕН СРБОФОБ – ВАЛЕНТИН ИНЦКО

SMENJEN SRBOFOB – VALENTIN INCKO

25 decembra 2020

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko potvrdio je za austrijsku agenciju APA navode bosanskih medija da se za njegovu funkciju traži naslednik.

Prema navodima medija, austrijski diplomata Valentin Incko mogao bi da ode u penziju nakon odlaska sa pozicije međunarodnog predstavnika za Bosnu.Incko je danas za austrijsku agenciju APA potvrdio navode bosanskih medija da se za njegovu funkciju traži naslednik, prenosi Wiener Zeitung i precizira da se nemački bivši ministar poljoprivrede Kristijan Šmit smatra favoritom.

„Nakon dvanaest godina na funkciji, pozdravio bih promenu“, rekao je Incko.

Međutim, kako piše Wiener Zeitung, neizvesno je da li će potraga za naslednikom uspeti. Zbog komplikovanih međunarodnih mehanizama odlučivanja, proći će i meseci pre nego što se zamena formalizuje.

Prema navodima medija, nemačka ambasadorka u Sarajevu Margaret Ueber navodno je o Inckovoj smeni već razgovarala sa članovima bosanskog državnog predsedništva Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

KOMENTARI8 komentara

 1. uddu says:

  Doći će drugi srbofob.

  • 1389 says:

   Ima takvih srbofoba mali milion koji jedva čekaju da dodju na njegovo mesto...

  • Duca says:

   Nemac, odlikovan od strane HDZ... Nego da mi požurimo u tu Evropu koja nema alternativu Osim za Engleze, Švajcarce, Norvežane, Islanđane... ali oni se ne računaju!

 2. Marko st says:

  Kada ce mu se suditi za ubijanje golorukih vojnika JNA u tzv. Sloveniji??

 3. I Love persida says:

  Da, ne može doći neko ko to nije. Iako mu je đed kao i on srbin, a baba mu ima na tavanu ikonu svetog Jovana. Bošnjaci su isto srbi samo tvrdoglavci, dok su srbi srbijanci inadžije. Ako nije srbin zašto onda priča književni srpski koji je uredio Vuk Stefanović-Karadžić prikupljajući u svoj rečnik narodne reči i izraze? Da priča i piše turski možda bi mogli reći da nije srbin. Jadna mu majka.

 4. Beli Orao says:

  I ovaj hitlerovac je vidio srbsku nogu ( u dupe ) ! ĐUbre nek sad smrdi po evropi !

 5. Kosovac says:

  Da, ja ću da se sklonim, ali prvo mi dajte potvrdu o koronarnom stanju Milorada Dodika.

 6. milorad 4 says:

  neće,jer incko i nije neki "srbofob", on je plaćeni činovnik koji se lepo uvalio(po njegovom mišljenju) i slepo slušao instrukcije,ništa više.On nije tamo zbog karijere ili ne znam politike, on je tmo zbog dobre plate :)Osim toga izraz "srbofob" je loš definicija onih koji NASRĆU na srpstvo,tačan izraz je "SRBOŽDER",jer ko se plaši taj beži i ne napada gde god stigne izvor svog "straha".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *