ШМИТ И ДАЉЕ ЗАМИШЉА ДА ЈЕ ГЛАВНИ: Одређује нова правила

ŠMIT I DALJE ZAMIŠLJA DA JE GLAVNI: Određuje nova pravila

30 decembra 2021

Kod nekih političara očigledno vlada nesporazum, naročito u Republici Srpskoj, a Dejtonski sporazum traži da se konstruktivno razgovara, ne samo u Banjaluci, nego i u drugom delu zemlje, kao i da se stvari konstantno koriguju, izjavio je takozvani visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit.Šmit je za N1 BH, u novogodišnjoj poruci građanima BiH poručio i da ne može da prihvati da se zakoni koje su napravili njegovi prethodnici ne primjenjuju, da mora da ostane jedna zajednička vojska, da smatra da BiH nije u ratnoj opasnosti, ali da jeste u opasnosti kada je u pitanju siromaštvo stanovništva i odlazak iz zemlje.

Naglasio je i da je zahvalan međunarodnoj zajednici na uspehu, što su, kako je rekao, ideje iz Banjaluke „ipak malo ostavljene po strani“.

„Dve, tri vojske, to ne može da bude, reč je o Sporazumu o transferu nadležnosti i on mora da opstane, mora ostati jedna zajednička vojska, a to su Oružane snage“, poručio je Šmit.

Visoki predstavnik, koji je u Republici Srpskoj nepriznat, jer nije izabran po legalnoj proceduri, objasnio je da su NATO i Eufor u BiH prisutni zbog stabilizacije, a izjavio je i da je zahvalan što je percepcija kod NATO, ali u Eufora postala malo jača, ne u smislu kako je rekao, broja vojnika, nego u smislu stabilnosti.

„Iskreno, ne računam na to da će doći neki bataljoni, nego na stabilnu prisutnost u nekom okviru”, rekao je Šmit.

On je mišljenja da situacija u BiH međunarodno nije dobro poznata, a naglasio je da on to pokušava da promeni, kao i da uprkos tome što neki imaju, kako je rekao, ideju da je situacija sada u toj zemlji kao devedesetih godina, on ne misli da je BiH u ratnoj opasnosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Popac says:

    On bi međunarodnu zajednicu da upozna sa stanjem u raspaloj bih.Srbi vam vazda krivi, jer ne žele biti podanički narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *