ШМИТ ЈОШ НИЈЕ СТУПИО НА ДУЖНОСТ, а већ спомиње границе на БАЛКАНУ

ШМИТ ЈОШ НИЈЕ СТУПИО НА ДУЖНОСТ, а већ спомиње границе на БАЛКАНУ

30 јула 2021

Нови високи представник у БиХ Kристијан Шмит, који 1. августа званично преузима ту функцију, поручио је да је неодрживо нарушавање територијалног интегритета држава западног Балкана.Шмит је у интервјуу за „Дојче веле“ истакао да идеје изнете у последњих неколико година о размени територија, као једној врсти решења или смиривања потенцијалних сукоба на западном Балкану, нису одрживе.

– Стога о нарушавању (мењању) територијалног интегритета држава западног Балкана не може бити ни говора – поручио је Шмит.

Навео је и да „ако желимо повести БиХ у ЕУ и трансформирати је у демократску земљу, не смемо имати чисто етничку оријентацију“, и да је тој држави и даље потребна међународна подршка у виду високог представника.

На питање како ће се супротставити одређеним отпорима и одбацивању сарадње српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, Шмит је одговорио да упућује апел да разговара са свима и да он није на тој позицији да заступа нечије интересе.

– Морам бити ту пођеднако за све. То се односи и на Србе. И Срби су у овој регији имали тешку судбину и доживели ствари које су биле лоше. Зато се на неке ствари не може гледати једнострано – изјавио је он.

У БиХ су, како је рекао, присутне све етничке групе, али и „остали“ који нису Хрвати, нису Бошњаци, нису Срби, као што су нпр. Јевреји, али и сви други о којима се, како каже, мора побринути високи представник.

– Зато свима поручујем: Само опуштено! – поручио је Шмит, пренео је ДW.

KOMENTARI9 коментара

 1. Velika Metla says:

  Исти коцкасто-округлоглави облик тинтаре као код онога Инцка. Случајно ? Не наравно ! Све се то окотило из инцеста.

  • TVRD says:

   Ти округлоглави су најгори .

 2. Kulak says:

  Zadatak ovog neonaciste je da izvrši etničko čišćenje svih Srba koji žive zapadno od reke Drine i formira ISLAMSKU DRŽAVU u centru Evrope.Jasno?

  • Rafmanjinov says:

   Да јасно нам је, још од 90-тих,кад је оружје из источне Немачке, слао муслиманима и Хрватима у Босну.

 3. Ivana says:

  Ti jedino vredi za Srbe za vaše katolibane hrvate koji su bili na vašoj strani Hitlera i fašizna vrede druga pravila. Oni mogu u tri genocida smanjiti broj Srba u Hrvatskoj i privremeno okupiranoj Krajini sa 40 na 2%. Zdušno uz vašu pomoć kao šta ste bošnjacima pomogli očistiti Srbe s 51% teritorije Bosne. Sad šiftarima stvarate državu od dela Srbije i vi nemate stida pričati o granicama nacisti III rajha? A nad Srbima Krajine izvršili ste genocid i etničko čišćenje dali bi dozvolili da Srbija očisti hrvate iz Srbije i da izvrši genocid nad njima. Ili ipak imate dvostruke i trostruke standarde nacisti ste bili i ostali. He..ali vas Rusi koji su vas ostavili na životu nakon šta ste pobili milijune Rusa. Ko i glupi Srbi šta su ostavili hrvate nakon Jasenovca to se nikad više ne sme ponoviti.

 4. Harakiri covid vaccine says:

  Ko je ovaj majmunesku ???

  • Beli Orao says:

   Па нови химлер кој замјењује старог одлазећег Химлера !!!

 5. da da says:

  Da Srbija ima pravog državnika nikad ovaj i slični ne bi pomislili ovako pričati,ali Srbija ima ustašku lezbejku,hrvaticu kao premijera (teška sramota) i onog cmizdravca kao predsednika tako da švabo može talasati koliko hoće.

 6. Nikola Virijević, Kuršumlija says:

  Белосветска, неонацистичка, будалетина лупа ко сваки блесав по трњу. Пре свега какву то "демократију и демократско друштво" усроња усмрдели жели да спроводи на овим просторима? Западну "демократију и демократско друштво" одавно смо осетили на сопственој кожи, и то неће мо заборавити док је века и док је света, све то што су спроводили по целом свету - загорча ће им кад-тад а њиховог "добра" прекипело је целом свету. Не може се до века убијати и спроводити тортура некажњено, време вам неумитно цури а самим тим и катаклизма која вам предстоји ближи се сваким тренутком. Усроњо смрдљиви (не желим ни име да ти поменем)спреми се да ове просторе напустиш што пре не би ли доживео судбину Поћерека и Хитлера, а то важи за сваког смрдљивог посранка. Почивај у паклу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u