ШМИТ ЈОШ НИЈЕ СТУПИО НА ДУЖНОСТ, а већ спомиње границе на БАЛКАНУ

ŠMIT JOŠ NIJE STUPIO NA DUŽNOST, a već spominje granice na BALKANU

30 jula 2021

Novi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, koji 1. avgusta zvanično preuzima tu funkciju, poručio je da je neodrživo narušavanje teritorijalnog integriteta država zapadnog Balkana.Šmit je u intervjuu za „Dojče vele“ istakao da ideje iznete u poslednjih nekoliko godina o razmeni teritorija, kao jednoj vrsti rešenja ili smirivanja potencijalnih sukoba na zapadnom Balkanu, nisu održive.

– Stoga o narušavanju (menjanju) teritorijalnog integriteta država zapadnog Balkana ne može biti ni govora – poručio je Šmit.

Naveo je i da „ako želimo povesti BiH u EU i transformirati je u demokratsku zemlju, ne smemo imati čisto etničku orijentaciju“, i da je toj državi i dalje potrebna međunarodna podrška u vidu visokog predstavnika.

Na pitanje kako će se suprotstaviti određenim otporima i odbacivanju saradnje srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, Šmit je odgovorio da upućuje apel da razgovara sa svima i da on nije na toj poziciji da zastupa nečije interese.

– Moram biti tu pođednako za sve. To se odnosi i na Srbe. I Srbi su u ovoj regiji imali tešku sudbinu i doživeli stvari koje su bile loše. Zato se na neke stvari ne može gledati jednostrano – izjavio je on.

U BiH su, kako je rekao, prisutne sve etničke grupe, ali i „ostali“ koji nisu Hrvati, nisu Bošnjaci, nisu Srbi, kao što su npr. Jevreji, ali i svi drugi o kojima se, kako kaže, mora pobrinuti visoki predstavnik.

– Zato svima poručujem: Samo opušteno! – poručio je Šmit, preneo je DW.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Isti kockasto-okrugloglavi oblik tintare kao kod onoga Incka. Slučajno ? Ne naravno ! Sve se to okotilo iz incesta.

  • TVRD says:

   Ti okrugloglavi su najgori .

 2. Kulak says:

  Zadatak ovog neonaciste je da izvrši etničko čišćenje svih Srba koji žive zapadno od reke Drine i formira ISLAMSKU DRŽAVU u centru Evrope.Jasno?

  • Rafmanjinov says:

   Da jasno nam je, još od 90-tih,kad je oružje iz istočne Nemačke, slao muslimanima i Hrvatima u Bosnu.

 3. Ivana says:

  Ti jedino vredi za Srbe za vaše katolibane hrvate koji su bili na vašoj strani Hitlera i fašizna vrede druga pravila. Oni mogu u tri genocida smanjiti broj Srba u Hrvatskoj i privremeno okupiranoj Krajini sa 40 na 2%. Zdušno uz vašu pomoć kao šta ste bošnjacima pomogli očistiti Srbe s 51% teritorije Bosne. Sad šiftarima stvarate državu od dela Srbije i vi nemate stida pričati o granicama nacisti III rajha? A nad Srbima Krajine izvršili ste genocid i etničko čišćenje dali bi dozvolili da Srbija očisti hrvate iz Srbije i da izvrši genocid nad njima. Ili ipak imate dvostruke i trostruke standarde nacisti ste bili i ostali. He..ali vas Rusi koji su vas ostavili na životu nakon šta ste pobili milijune Rusa. Ko i glupi Srbi šta su ostavili hrvate nakon Jasenovca to se nikad više ne sme ponoviti.

 4. Harakiri covid vaccine says:

  Ko je ovaj majmunesku ???

  • Beli Orao says:

   Pa novi himler koj zamjenjuje starog odlazećeg Himlera !!!

 5. da da says:

  Da Srbija ima pravog državnika nikad ovaj i slični ne bi pomislili ovako pričati,ali Srbija ima ustašku lezbejku,hrvaticu kao premijera (teška sramota) i onog cmizdravca kao predsednika tako da švabo može talasati koliko hoće.

 6. Nikola Virijević, Kuršumlija says:

  Belosvetska, neonacistička, budaletina lupa ko svaki blesav po trnju. Pre svega kakvu to "demokratiju i demokratsko društvo" usronja usmrdeli želi da sprovodi na ovim prostorima? Zapadnu "demokratiju i demokratsko društvo" odavno smo osetili na sopstvenoj koži, i to neće mo zaboraviti dok je veka i dok je sveta, sve to što su sprovodili po celom svetu - zagorča će im kad-tad a njihovog "dobra" prekipelo je celom svetu. Ne može se do veka ubijati i sprovoditi tortura nekažnjeno, vreme vam neumitno curi a samim tim i kataklizma koja vam predstoji bliži se svakim trenutkom. Usronjo smrdljivi (ne želim ni ime da ti pomenem)spremi se da ove prostore napustiš što pre ne bi li doživeo sudbinu Poćereka i Hitlera, a to važi za svakog smrdljivog posranka. Počivaj u paklu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *