ШМИТ ПРЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ САНКЦИЈАМА

ШМИТ ПРЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ САНКЦИЈАМА

5 јула 2022

Немачки дипломата и такозвани високи представник у БиХ Кристијан Шмит изјавио је да је немачка влада зауставила 120 милиона евра помоћи Републици Српској због „сецесионистичког понашања“. Додао је да се не може искључити да ће се пре или касније разговарати и о санкцијама.Кристијан Шмит је рекао како се очекује да ће сутра Уставни суд БиХ донети одлуку у вези са формирањем агенције за лекове Републике Српске и најавио да ће тек тада „деловати“.

Он је нагласио да ће након одлуке Уставног суда БиХ о томе да ли РС има право да оснива сопствену Агенцију та одлука бити и спроведена.

„Они који су мислили да ће наставити да се понашају онако како су навикли до сада мало су разочарани. Истина је да не желим да плашим људе, али сасвим јасно ћу да поновим да је Дејтонски мировни споразум црвена линија за мене. Надам се да су схватили да сам спреман да применим и бонска овлашћења, иако то не желим. Дакле, сачекајмо шта ће суд одлучити, а онда ћемо деловати, али будите сигурни да ћемо омогућити грађанима да имају приступ лековима“, поручио је Шмит за медије у БиХ, преноси Танјуг.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

 1. da da says:

  Džukela švapska nije visoki predstavnik,jer nije izabran u jedinoj instituciji koja može izabrati tu funkciju,a to je UN,koji je kompromitovan odavno zaslugom britanije i ostalih vazala amerike.Znači da si ti šmit niko i ništa.Jedino što te obrezani hrane na kredit,to ti ništa ne znači.

 2. Жарко says:

  Jel to "turista" preti da će postati terorista?

 3. Rostand says:

  Gaulajter Šmit imam poruku za tebe: yebo ti pas mater švapsku,gomno nacističko.

 4. Jovan Kojic -Perth says:

  Mozete vi da pisete sta hocete.On je zakon nad zakonom.Spas je da nas neko odrbrani a niko to nece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u