ШМИТ ПРЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ САНКЦИЈАМА

ŠMIT PRETI REPUBLICI SRPSKOJ SANKCIJAMA

5 jula 2022

Nemački diplomata i takozvani visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je da je nemačka vlada zaustavila 120 miliona evra pomoći Republici Srpskoj zbog „secesionističkog ponašanja“. Dodao je da se ne može isključiti da će se pre ili kasnije razgovarati i o sankcijama.Kristijan Šmit je rekao kako se očekuje da će sutra Ustavni sud BiH doneti odluku u vezi sa formiranjem agencije za lekove Republike Srpske i najavio da će tek tada „delovati“.

On je naglasio da će nakon odluke Ustavnog suda BiH o tome da li RS ima pravo da osniva sopstvenu Agenciju ta odluka biti i sprovedena.

„Oni koji su mislili da će nastaviti da se ponašaju onako kako su navikli do sada malo su razočarani. Istina je da ne želim da plašim ljude, ali sasvim jasno ću da ponovim da je Dejtonski mirovni sporazum crvena linija za mene. Nadam se da su shvatili da sam spreman da primenim i bonska ovlašćenja, iako to ne želim. Dakle, sačekajmo šta će sud odlučiti, a onda ćemo delovati, ali budite sigurni da ćemo omogućiti građanima da imaju pristup lekovima“, poručio je Šmit za medije u BiH, prenosi Tanjug.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. da da says:

  Džukela švapska nije visoki predstavnik,jer nije izabran u jedinoj instituciji koja može izabrati tu funkciju,a to je UN,koji je kompromitovan odavno zaslugom britanije i ostalih vazala amerike.Znači da si ti šmit niko i ništa.Jedino što te obrezani hrane na kredit,to ti ništa ne znači.

 2. Žarko says:

  Jel to "turista" preti da će postati terorista?

 3. Rostand says:

  Gaulajter Šmit imam poruku za tebe: yebo ti pas mater švapsku,gomno nacističko.

 4. Jovan Kojic -Perth says:

  Mozete vi da pisete sta hocete.On je zakon nad zakonom.Spas je da nas neko odrbrani a niko to nece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *