ШМИТ ПРЕВРШИО СВАКУ МЕРУ: „Народ упоредио са мајмунима“

ŠMIT PREVRŠIO SVAKU MERU: „Narod uporedio sa majmunima“

19 septembra 2023

Kristijan Šmit, takozvani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, komentarisao je na potpuno neprikladan način činjenicu da nije poželjan u Republici Srpskoj koja dovodi u pitanje njegov diplomatski status.

„Ovo je kao pozorište. Ovo je kao da majmuni nastupaju u cirkusu. Ja sam akreditovani diplomata. Možda neki u Banjaluci ne vide to tako, ali to me uopšte ne zanima. EU je jako iritirana. Ako se odigravaju ovakve gluposti, to ne vodi BiH ka članstvu EU. Ja sam uvek spreman za šalu. Međutim, ne mogu se samo gluposti „valjati“ jedna za drugom. Trebalo bi da razgovaramo pristojno, kao ljudi. Dodik vara ljude zato što iznosi lažne tvrdnje“, izjavio je Šmit za sarajevsko „Oslobođenje“.

On tvrdi da su političari „očigledno izgubili nit“.

„Oni ne znaju koliko podrške dobijam i iz Republike Srpske, jer i ljudi u Republici Srpskoj žele, kao i svi drugi, da idu razumnim putem, a ne žele ovakvu cirkusku predstavu“, istakao je Šmit.

KOMENTARI10 komentara

 1. Miki says:

  Ima veliki Njegoš jedan stih za ovakve - "...gleda majmun sebe u zrcalo".

 2. Beli Orao says:

  Švaburda šmit idi za švaben land pa pametuj i jdg. tamo !

 3. da da says:

  Nisi izabran u generalnoj skupštini UN-a majmune.Zato nisi ono za šta se predstavljaš.Varalica obična.Sve vreme ideš pogrešnim putem čoveče.Bolje balijama napravi državu u tih 23% što imaju i igrajte zajedno kolo od sreće,jer će Hrvati uzeti svoje svakako,a Republika Srpska ide svojim putem što se trebalo desiti još 1995 godine.Tako će svi biti zadovoljni,jednostavno svi to hoće.

 4. Dragi says:

  Ne govori od koga je akreditovan i za koga? Jedino je validno ukoliko bi ga akreditovao Savet bezbednosti UN.

 5. Darko says:

  E pa da znas koloko te volimo. Kako te nije stid bilo sta reci. Procitaj sta ste samo uradili u dva svetska rata i sada mi dolazis ovde da jedes govna. EU iziritirana, nisam znao da je EU jedna osoba?? Daleko vam kuca bila od moje-

 6. persida says:

  Kud kod "ošo" dragi Šmite, pratiće te srpske kite.

 7. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Bilo bi dobro da se ponekad pogleda u ogledalo kad već dobija ideje o cirkusu. Nemci uopste bi trebalo, a bogami i hrvati isto.

 8. EkRostand says:

  Pripremiti jednu poveću količinu natruli banana u time počastiti švapskog majmuna.

 9. Gagi says:

  Ovaj je novi, savremeni Pocorek. Niko mu jos nije objasnio, da takvi lose prolaze na ovim prostorima. Ovde je vazduh jak i ostar, narod isto takav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *