СМРТОНОСНИ ВИРУС ИЗ ЛАБОРАТОРИЈЕ СТИГАО У ЕВРОПУ: Новим вирусом заразиће се преко 4 милиона људи!

SMRTONOSNI VIRUS IZ LABORATORIJE STIGAO U EVROPU: Novim virusom zaraziće se preko 4 miliona ljudi!

29 januara 2016

Screenshot_4-35-660x330Svetska zdravstvena organizacija kreirala je tim koji će voditi slučaj vezan za vanredno stanje iznenadnog širenja virusa Zika.

Iako zasad nema čvrstog dokaza, spomenuti virus dovodi se u vezu s hiljadama slučajeva mikrocefalije u Brazilu, teške bolesti koja napada mozak nerođenih beba.

Generalna direktorka Svetske zdravstvene organizacije Margaret Kan rekla je da Zika sada predstavlja opasnost koja može imati teške posledice. Tim SZO zadužen za tretiranje situacije sastaće se u ponedeljak kako bi se raspravilo o tome da li se situacija treba tretirati kao globalni problem.

Poslednji put kada je SZO proglasila vanredno stanje virus Ebole ubio je najmanje 11.000 ljudi, uglavnom u regionu zapadne Afrike.

Od maja 2015. godine, kada se virus Zika počeo širiti u Brazilu, pa do danas, njime je zaraženo više od 1,5 miliona ljudi, dok je virus registrovan i u 20 država Južne Amerike i u najmanje dve države EU. Treba napomenuti da većina slučajeva prolazi neopaženo zbog nedostatka simptoma.

Zbog širenja staništa komaraca koji prenose virus, SZO procenjuje da će se broj zaraženih u Severnoj i Južnoj Americi povećati na blizu četiri miliona.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lazar says:

    Koji su ovo lelemudi... I zašto, i kako baš 4.000.000? Zašto ne 14.000.000?

  2. ljubisav says:

    Ameri gde ce vam dusa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *