SMRTONOSNI ZALOGAJI: 7 smrtonosnih namirnica koje verovatno imate u svojoj kuhinji

SMRTONOSNI ZALOGAJI: 7 smrtonosnih namirnica koje verovatno imate u svojoj kuhinji

17 јула 2014

new_truss_tomatoesČovek je jedno od malobrojnih bića na planeti koji ima sposobnost da ignoriše instinkt za preživljavanjem, izlažući svoj organizam ekstremnim uslovima u potrazi za novim iskustvima. Međutim, ono što radimo nesvesno – to je da u kući držimo otrov, koji čak i jedemo.

1. KOŠTICE VOĆA

Poput jabuka, i trešnje sadrže koštice u kojima se nalazi vrsta cijanovodonične kiseline koja se zove još i “pruska kiselina”. Isto se odnosi i na koštice breskvi i kajsija. Ova kiselina je bezbojna, ekstremno otrovna tečnost koja ključa neposredno iznad sobne temperature na 26 °C.

2. RABARBARA

Lišće rabarbare sadrži oksalnu kiselinu, koja učestvuje u stvaranju kamenja u bubregu. Ukoliko biste pojeli pet kilograma ovog lišća, to bi bilo fatalno po vas, ali je dovoljna i mnogo manja količina da bi se čovek ozbiljno razboleo.

3. MUŠKATNI ORAŠČIĆ

Ova biljka zapravo je halucinogena. Ako biste pojeli samo 15 grama muškatnog oraščića može doći do grčenja mišića, a ako biste, kojim slučajem, pojeli ceo oraščić došlo bi do vrste psihotičkog napada, koji uključuje predosećaj da nastupa propast sveta i da je došao sudnji dan.

4. KROMPIR

Otrovi glikoalkaloidi se mogu naći u lišću, stabljikama i klicama krompira, posebno ako ostane dugo da stoji na svetlosti. Glikoalkaloidi mogu da izazovu grčeve u stomaku, dijareju, glavobolju, pa čak i komu i smrt. Samo tri do šest miligrama po kilogramu telesne težine može biti fatalno. Izbegavajte krompir sa zelenkastim mrljama.

5. BADEMI

Postoje dve vrste badema, slatki i gorki. Gorki sadrže relativno velike količine cijanovodonične kiseline. Samo sedam do deset sirovih gorkih badema mogu da izazovu probleme kod odraslih, a kod dece, čak, smrtni ishod.

6. MATIČNI MLEČ

Zbog toga što ne prolazi kroz proces pasterizacije u kome se uništavaju štetni toksini, mleč često sadrži andromedotoksine, što može dovesti do vrtoglavice, slabosti, prekomernog znojenja, mučnine i povraćanja. Sve pomenute simptome izaziva jedna kašika andromedotoksina.

7. PARADAJZ

Stabljike i lišće paradajza sadrže alkalne otrove koji mogu da izazovu stomačne probleme. Nezreli zeleni paradajz ima isti efekat.

Trebalo bi pojesti velike količine stabljike i lišća da bi posledice bile smrtonosne.

(Blic)

KOMENTARI9 коментара

 1. Bane says:

  Po ovome nemojte ništa da jedete , Vas su odavno otrovali..

 2. Miodrag Samardžija says:

  Komentarisao bih samo koštice trešnje, posebno divlje trešnje. Tačno je da divlja trešnja u koštici sadrži cijanovodoničnu kiselinu u otrovnoj količini. Nemojte slučajno da negde pijete rakiju od divlje trešnje a da pre pečenja rakije nisu odstranjene košpe. Posle nekoliko popijenih rakija zaboleće vas glava i pomutiće vam se vid do potpunog slepila. Bio sam u situaciji da vidim ljude koji su pili tu rakiju a inače je kupljena na Iriškom Vencu, na tezgi pored puta.

 3. Spasoje says:

  Lažna propaganda. U zdravstvenim časopisima stoji obratnno,da su košpice od voća i lubenica zdrave i mogu se upotrebljavati po repcetima spravljanja.

 4. Goran says:

  okvo je glupost.... U košticama Kajsije se nalazi vitamin B17 koji je veoma koristan za imunološki sistem i koji sprečava rak.. Vi stvarno lupetate. od danas vas više ne pratim

 5. П.шваба says:

  ДА ЛИ СТЕ ПЛАЋЕНИ ЗА ОВАКВЕ ЖВАКЕ ? Б 17 је у САД забрањен јер се користи у борби против карцинома а има га у коштицама од кајсија...

 6. m.trajkovic says:

  jednom pisete da su kostice od kajsije odlicne u borbi protiv raka sada pisete ovo ko vise i sta sm eda vam veruje preterujete vala bas

 7. Dean Lazoni says:

  Ko vas placa da lazete ljude ,niste vise dorasli laganju ,ljudi ne veruju vama I slicnima

 8. Zaliv says:

  Gomila gluposti, recimo da bi te kospice kajsije ili breskve bile opasne po organizam morali bi da pojedete par stotima komada a pojesti njih 10-20 je zapravo korisno za organizam. Muskatni orascic je sjajan zacin, veoma zdav niko ga nece mazati na hleb i jesti .....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u