Snage hunte su kod Donjecka samo u jednom danu imale 483 ubijenih i 700 ranjenih

Snage hunte su kod Donjecka samo u jednom danu imale 483 ubijenih i 700 ranjenih

20 avgusta 2014

article-2617592-1D85902500000578-963_634x403Predsednik parlamenta Novorosije Oleg Carjov saopštio je da je presretanje radio-veza ukrajinske vojske otkrilo da su gubici vladinih snaga ogromni. Samo 19. avgusta kod Donjecka su poginula 483 vojnika.

„Retko se događalo da su brojke u izveštajima o ukrajinskim gubicima, koje su podnele jedinice ustanika, bile manje od podataka o gubicima do kojih smo došli presretanjem razgovora između ukrajinskih oficira i vojnika.

Samo 19. avgusta u teškim borbama kod Donjecka poginula su 483 ukrajinska vojnika, a više od 700 je ranjeno. Pre ili kasnije, ukrajinska vlast će odgovarati za poginule na obe strane”- istakao je Carjov.

Najžešće borbe trenutno se vode 30 kilometara istočno od Donjecka. Kazneni odredi već drugu nedelju zaredom pokušavaju da zauzmu Ilovajsk.

Njima se suprotstavlja odred proslavljenog komandira pod šifrovanim imenom Motorola.

Ustanici su saopštili da su se u jednom gradu ukrajinski vojnici izgubili – bilo je slučajeva gađanja sopstvenih položaja.

Kazneni odredi „Donbas” i „Šahtjorsk” imali su ogromne gubitke. Među poginulima je američki plaćenik Mark Paslavski.

HUNTIN BATALJON „ŠAHTJORSK“ UŠAO U ILOVAJSK, A POSLE MORAO DA SE PROBIJA IZ OBRUČA

Mediji bliski kijevskoj hunti danas su ponovo – po treći put – javili da je ukrajinska nacionalna garda zauzela grad Ilovajsk i da je u tome glavnu ulogu odigrao bataljon „Donbas”.

Istovremeno, doduše, tvrde da se „napadi separatista nastavljaju”.

Moskovska agencija RIA Novosti javlja, međutim, da nadležni „štab ustanika” Donjecke Republike tvrdi da su ukrajinske snage pokušavale da prodru u Ilovajsk sa severoistoka i da su borbe vođene celu noć. Uz preciziranje da je sa ukrajinske strane u njima učestovao bataljon „Šahtjorsk”.

Sve dalje je potpuno suprotno od onoga što prenose prohuntistički mediji.

RIA Novosti javlja, naime, da je „Šahtjorsk” uspeo da uđe u jedan od kvartova Ilovajska i da ga „zauzme” da bi potom bio – opkoljen.

Ukrajinci su odmah krenuli u proboj iz obruča i pri tom imali devet poginulih i do 30 ranjenih.

Branioci Ilovajska, kojima komanduje poznati komandir Armije DNR „Motorola”, tvrde da su „Ukri” više puta gubili orijentaciju na prilazima gradu i da je njihova artiljerija nekoliko puta tukla svoje.

Tvrde takođe da im u pomoć stiže oko 150 boraca odreda „Oplot” i iz donjeckog Berkuta.

Vojni vrh DNR je, inače, objavio da je huntina nacionalna garda bezuspešno pokušala da zauzme i prigradsko naselje Donjecka Staromihajlovku, a da je u novom napadu na Makejevku imala oko 30 mrtvih i ranjenih.

A da su – samo tokom minule noći – imali ukupno 150 poginulih i ranjenih.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *