СНАЈПЕРИСТА ИЗВЕО НАПАД НА НАЈВЕЋУ ХИДРОЕЛЕKТРАНУ У ВЕНЕЦУЕЛИ: Грађани у паници, МАДУРО УПОЗОРАВА

SNAJPERISTA IZVEO NAPAD NA NAJVEĆU HIDROELEKTRANU U VENECUELI: Građani u panici, MADURO UPOZORAVA

28 marta 2019

U ponedeljak veče, u Venecueli je došlo do masovnog zamračenja: najmanje 16 od 23 države, kao i gradsko područje Karakasa, bilo je potpuno ili delimično bez struje.

Napad na hidroelektranu El Guri, najveću u Venecueli, izveo je snajperista koji je koristio pušku sa velikim dometom, izjavio je predsednik Nikolas Maduro.

– Iza ovog napada stoje đavolje marionete, neka nijedan Venecuelanac nema sumnje u to – izjavio je Maduro.Šef države je dodao da u narednim satima očekuje „dobre vesti“ o obnovi snabdevanja električnom energijom, iako je prouzrokovana šteta ocenjena kao veoma ozbiljna. On je takođe pozvao građane da ostanu mirni i da ne paniče.

U ponedeljak veče, u Venecueli je došlo do masovnog zamračenja: najmanje 16 od 23 države, kao i gradsko područje Karakasa, bilo je potpuno ili delimično bez struje. Karakas je saopštio da je uzrok vanrednog stanja organizovani američki napad na hidroelektranu El Guri.

Kasnije je snabdevanje električnom energijom obnovljeno gotovo u celoj Bolivarskoj Republici, ali 26. marta, venecuelanski ministar za komunikacije i informacije, Horhe Rodrigez, saopštio je o novom napadu na elektroenergetski sistem zemlje.

Ovo je bio drugi incident na hidroelektrani El Guri za mesec dana. Prethodni se dogodio 7. marta, te je izazvao nestanak struje. Najmanje 20 od 23 države ostalo je bez struje. Rad preduzeća i vladinih institucija skoro sedmicu dana je bio obustavljen.

Nacionalna korporacija Korpoelek incident je nazvala sabotažom i epizodom u energetskom ratu protiv Venecuele. Sedam dana kasnije obnovljeno je napajanje električnom energijom. Međutim, u nekim regionima još uvek dolazi prekida snabdevanja električnom energijom.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  E ako mi neko snajperom prekine struju u celoj Srbiji, svaka mu cast. Prvo to sto gadjas je zasticeno metalnom kutijom, drugo zbog toga pitanje i da li ces da ga probijes i trece ti ne vidis gde tacno d agadjas i sta je iza te kutije. A da pokidas visokonaponskle dalekovode snajperom, ajde brate da vidim to cudoo, majke ti.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Dok Rusi i Kinezi ne budu napadali kaubojske interese u njima savezničkim državama, samom pasivnom odbranom neće sprečiti da se i u budućnosti nastavljaju američke svinjarije tamo gde su ruski i kineski interesi. Naprosto kaubojske svinje rade svinjarije, to im je priroda. Tek kada oni budu doživljavali napade i štete prestaće drugima praviti štete jer će se plašiti odmazde.

 3. petrovgrad says:

  Sve dok se neki Ruski general ne zaljulja u nekoj bazi iza Urala, pa da ceo svet strepi šta će da sruši sa stola Da li šiše sa votkom ili crveno dugme, pa da odemo svi u tri lepe. Zapadna civilizacija poznaje samo strah od kataklizme. Severna Koreja je daleko slabija sila od Rusa, Kineza, Indije, ... ali ne leži vraže ima nepredvidljive generale. Za čas posla pritisnu dugme i opa raketica iz bunkera. E Sad da li je drvena ili prava u to se mora uveriti Amer kad mu uleti u dvorište. Zapad se ne plaši Rusije, sve dok ima obrazovane i disciplinovane generale, koji pet puta razmisle pre nego što bilo šta urade.

  • samostalan says:

   Zapad je u ekonomskom, informativnom i kulturoloskom sukobu sa Rusijom, ali ne i vojnom. To 99% ljudi ne razume. Interesi Amerike i Rusije su isti, da se proda sto vise oruzja, da se male zemlje oglobe do koske. Naravno, Amerikanci u tome imaju mnogo duzu tradiciju i svima su se popeli na glavu. A Rusija tek pocinje da se penje i postaje kolonijalna sila.

  • samostalan says:

   Dobro kazes, od kad Rusija ima trezne generale, niko je se vise ne plasi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *