SNALAŽLJIV: Mlađan Dinkić radi i za Mila Đukanovića!

SNALAŽLJIV: Mlađan Dinkić radi i za Mila Đukanovića!

5 septembra 2014

mladajn dinkic345Mlađanu Dinkiću, bivšem ministru finansija i ekonomije, svanulo je otkako je potpuno napustio politiku pre pet meseci.

Pored čak dve pozicije u Zberbanci – savetnik je uprave Zberbanke Evrope, sa sedištem u Beču, i član UO Zberbanke Srbije, i posla u privatnoj konsultantskoj kući „MD solušen“, Dinkić je krajem avgusta počeo da radi i za Mila Đukanovića!

Kako Kurir saznaje, bivši lider URS je preko programa Ujedinjenih nacija za razvoj dobio angažman za Đukanovićevu vladu.

Saglasnost Agencije

Naime, Dinkić se krajem juna javio na međunarodni konkurs koji je raspisao UN i pobedio, pa je tako postao međunarodni konsultant Ministarstva ekonomije Vlade Crne Gore za podsticanje investicija i upravljanje industrijskim zonama. – Dinkić je u poslednja dva meseca dobio tri odlična posla. Početkom avgusta je, pošto je pobedio na pomenutom konkursu, dobio posao konsultanta na projektu za Ministarstvo ekonomije Crne Gore. Njega će plaćati UN, a ne crnogorska vlada – kaže naš izvor i dodaje da je Dinkić prethodno tražio i dobio saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije.

Deceniju vodio ekonomiju Srbije

Podsetimo, bivšem lideru Ujedinjenih regiona Srbije pošlo je za rukom da bude deo svih vlada od petookobarskih promena, osim sadašnje, jer njegova stranka nije uspela da pređe cenzus. Bio je guverner Narodne banke Srbije, ministar finansija, a zatim ekonomije i regionalnog razvoja. Srušio je i prvu i drugu vladu Vojislava Koštunice, dok je kabinet Mirka Cvetkovića morao da napusti zbog neslaganja s demokratama, ali su njegovi kadrovi ostali posle rekonstrukcije. URS i Mlađanu Dinkiću to nije pošlo za rukom u vladi Ivice Dačića, te su je zbog socijalista kolektivno napustili. Posle debakla stranke na izborima Dinkić je odlučio da napusti politiku, podnevši ostavku na mesto predsednika URS. Ubrzo su usledile ponude da bude savetnik i konsultant u ruskoj Zberbanci, što je prihvatio.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *