СНАЖАН ОДГОВОР РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ какав ни Сарајево ни Запад нису очекивали

СНАЖАН ОДГОВОР РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ какав ни Сарајево ни Запад нису очекивали

25 јануара 2019

Иницијатива да се промени име Републици Српској, која је потекла од бошњачког члана Председништва Босне и Херцеговине, ујединила је српске политичаре из Бањалуке који су до јуче били љути непријатељи.

После дужег времена за исти сто су сели лидери позиције и опозиције у Српској, а разлог „збијања редова“ била је најављена апелација СДА којом желе да оспоре име Републике Српске.Иницијатор сусрета био је Милорад Додик, председавајући Председништва БиХ, а за истим столом са њим седели су Вукота Говедарица, лидер СДС, и Бранислав Бореновић, председник ПДП.

Да ли је претња по Републику Српску толико озбиљна кад су зарад националних интереса они успели да превазиђу страначке разлике?

Професор др Стевица Деђански, председник Центра за развој међународне сарадње, сматра да је слога српских политичких субјеката у РС врло охрабрујућа, и додаје да предлагачи ове иницијативе и њихови ментори сигурно нису рачунали на њу. По његовом мишљењу, десило се управо оно што је и требало да се деси — потврда националног консензуса када су у питању национални интереси у РС.

„Ова иницијатива Бакира Изетбеговића, који је политичка прошлост, можда сама по себи и није толико озбиљна, али да је прошла непримећено и без оваквог заједничког одговора Срба, могла би да се прими као модел за притискање РС“, мишљења је наш саговорник.

Деђански додаје да су и српски национални интереси у Србији угрожени, због чега би политички редови требало да буду „збијенији него икад“.

Подсећања ради, политичке странке у РС показале су висок степен јединства и када је Сарајево покушало да укине Дан државности Републике Српске.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

  1. Jovan says:

    Има једна земља од Уне до Дрине Република Српска тако јој је име Та је земља брате срцу моме драга од Требиња она је до Новога града Романија гора мајци шири руке а за Српску куца срце Бања Луке Мајевица,Мајевица и долови равни и ту живе,и ту живе моји православни Како која,како која заратује гора Озрен гора,Озрен гора и Требава мора За тебе се мајко увијек Богу молим што те више нападају,све те више волим. Био сам ти на рођењу био сам ти на крштењу с тобом пјево,с тобом плако и увијек ће бити тако Ако кажу,опет ћу на стражу не може ти ништа нико,Српска Републико ако зову,опет сам у рову не може ти ништа нико,Српска Републико Ти си земља мојих снова земља мојих прадједова за тебе се живот даје нек ти име вечно траје.

  2. Baracuda says:

    Jovan: Svaka ti čast brate ! Svi smo tu zajedno !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u