СНАЖНА ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ! Цркве и манастири СПЦ на Косову морају се одбранити и заштитити!

SNAŽNA PORUKA IZ RUSIJE! Crkve i manastiri SPC na Kosovu moraju se odbraniti i zaštititi!

3 novembra 2018

Situacija sa imovinom Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu i Metohiji izaziva ozbiljnu zabrinutost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Situacija sa imovinom Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu i Metohiji izaziva ozbiljnu zabrinutost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, dodajući da se nastavlja praksa uzurpacije te imovine. Ministarstvo je kao poseban primer navelo crkve Svetog Jovana Krstitelja i Svete Paraskeve koje se više ne nalaze u lokalnim katastarskim dokumentima u Peći kao vlasništvo SPC, objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva.

– Mi smatramo da je ova situacija, između ostalog, rezultat nekanonskih koraka Carigradske patrijaršije u odnosu na pravoslavlje u Ukrajini. Došlo je do pogoršanja politizovanih pristupa u vezi kanonskih pravoslavnih struktura kao i kršenja njihovih zakonskih prava – navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je u vezi s tim pozvalo UNMIK da izvrši pritisak na privremene vlasti u Prištini kako bi se zaštitili legitimni interesi i prava SPC na Kosovu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Micko says:

  Siptari su vec spalili 300 crkava, hvala Vam Rusi sto se uvek setite kad je vec sve obaveljeno.

  • Darko says:

   Micko, ne s.ri, sto ih ti nisi spasio. I ti si jedan od onih koji bi da ga Rusi spasavaju, a da voli Amerku.

   • Marko Peric says:

    Kada Srbi budu naucili da ne mrze jedni druge mozda ce kao drugo nauciti da brane ono svoje sto imaju.

   • Deda Micko says:

    Nisi u pravu, ne volim ni planetu na kojoj sam, a kamoli Ameriku. Mada, da budem iskren, radije bih ziveo u Spaniji nego u Rusiji. Niti ocekujem da Rusi ista spasavaju, ukazujem samo na njihovo licemerje, to nema veze sa mojim ocekivanjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *