СНАЖНА ПОРУКА СТИГЛА ИЗ МОСКВЕ: Руска војска хитно мора у Србију, то је једини спас за српски народ! (ВИДЕО)

SNAŽNA PORUKA STIGLA IZ MOSKVE: Ruska vojska hitno mora u Srbiju, to je jedini spas za srpski narod! (VIDEO)

16 oktobra 2018

Viktor Kolbanovski, moskovski ekspert za balkanska pitanja, kaže da bi u Srbiji trebalo otvoriti rusku vojnu bazu, kao odgovor na američko prisustvo na Kosovu i njihovu bazu Bondstil.

Kolbanovski objašnjava da bi od ruske baze u Srbiji bilo višestruke koristi za mir na Balkanu i da bi ta baza presudno pomogla Srbiji u nastojanjima za očuvanje Kosova i Metohije. Kolbanovski, koji je i direktor Balkanskog centra za međunarodnu saradnju iz Moskve, navodi da je sada odluka na političarima.– Platforma takozvane vlade u Prištini o formiranju “Vojske Kosova” svedoči o tome da su Amerikanci i njihovi štićenici kosovski Albanci prešli sve crvene linije. I baš zbog toga, zbog formiranja vojnostrateškog balansa na Balkanu, neophodna je snažna vojna pomoć Ruske Federacije Srbiji, odnosno osnivanje ruske vojne baze, naravno, uz prethodnu saglasnost i dozvolu srpskog rukovodstva. U tom slučaju bi dalji napori predsednika Vučića i njegovih saradnika za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije imali odličnu perspektivu, jer bi uz njih stajala realna vojna snaga – naveo je Kolbanovski. On je dodao da bi ruska vojna baza u Srbiji bila ključna za opstanak srpskog naroda na Balkanu.

Video ispod: Ruska vojna vežba “Vostok”

– Samo ovakav scenario može zaustaviti dalju agresiju kosovskih Albanaca i drugih negativnih faktora na ovim prostorima, posebno imajući u vidu Preševo, “Tiransku platformu” u Makedoniji, decentralizaciju Crne Gore, kao i unitarizaciju Bosne i Hercegovine – dodao je Kolbanovski.

Komentarišući ovakav predlog iz Moskve, analitičar Aleksandar Pavić kaže da naša zemlja može da sačuva svoj suverenitet i integritet samo uz pomoć prijateljske Rusije.

– Slažem se sa idejom o potrebi postojanja ruske baze kod nas. Rusija je jedini pouzdani i iskreni vojni saveznik kojeg Srbija ima. S druge strane, Srbija je jedino preostalo mesto u Evropi gde Rusija nailazi na otvorena vrata. Nema sumnje da su namere vodećih NATO država prema Srbiji ne smo neiskrene već i agresivne, pa možemo da ih neutrališemo samo čvrstim savezom sa Rusima – objašnjava Pavić.

(Informer)

KOMENTARI40 komentara

 1. rajko says:

  Ruske vojne baze u Srbiji su jedini način da se obuzda NATO. Ne znam šta nas je dosad sprečavalo da ih izgradimo.

  • SiNiša says:

   Sprečava nas OKUPACIJA i robovsko pristajanje na nju, kao i na odustajanju od sebe (jezik i pismo, zagađenje kulture Zapadnim "vrednostima", ...).

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   To sam se i ja pitao ali potpuno sam siguran da Rusija ne može Srbiju i R.Srpsku da prepusti Zapadu. Mislim da su čekali da svi narodi na Balkanu postanu SVESNI šta im NATO donosi, da je to samo zlo a nikakav razvoj i investicije kako je reklamirano od '90-ih. Sada kada je pola hrvata iselilo,kada su bih,makedonija i CG potpuno ekonomski devastirano i njihova stanovništva kreću u istom pravcu iseljavanja (da bi se sutra verovatno naseljavali nemci a ceo teritorij ušao pod upravu eke nove austro-ugarske pošto sve bankrotiraju), Rusija će postići najbolji mogući efekat sa otvaranjem vojne baze u Srbiji, kako u privlačenju tih naroda tako u psihološkom efektu prema neprijateljima.

   • Željko says:

    @živoder iz Oseka i Ovčare Elementarno ste nepismena osoba! Entitet Republika Srpska je dio DRŽAVE Bosne i Hercegovine, koja je neizravno dio NATO još od prosinca 1995. kada su prvi NATO vojnici ušli u Bosnu i Hercegovinu! HQ NATO za ovaj dio Europe nije niti u Zagrebu, Ateni, Bukureštu, Sofiji već na Trgu Austrije u Sarajevu, pametnom dosta!

  • Kulak says:

   Geografija je problem. Srbija teritorijalno ne graniči sa Rusijom, a Ameri su nasilnim uvlačenjem Crne Gore u NATO onemogućili dolazak ruske vojske u Srbiju morem.Na koji način ruska vojska može doći u Srbiju, a da Ameri i njihovi trabanti to ne blokiraju?

   • DUSKO says:

    KAKVA GEOGRAFIJA 5-10 ILJUSINA DA PREBACI SVE U SRBIJU !!!

   • Božur says:

    To o čemu vi pišite, a na osnovu teorije raznih samozvanih analitičara u današnjm uslovima kada se tenkovi i voojna sila doprema iz vazduha,kada su i klasične linije fronta odavno prevaziđene, udaqenost Ruske Federacije nije nikakva prepreka koja predstavlja veliki problem. To je samo opravdanje i sredstvo za odvraćanje koje koriste NATO lobisti da političare koji otome odlučuju zaplaše.Trabanti koje spominjete bili bi u slučaju konfrontacije manji od makovog zrna i samo posmatrali kako ruski avioni na bezbednim visinama preleću njihove teritorije znajući šta bi im se desilo da pokušaju sprečavanje ili obaranje tih aviona.

   • Branislav says:

    PREKO VASIONE

  • DUSKO says:

   NE TREBA DA GRADIMO IMA BAZA JUG, AERODROM PONIKVE, FRUSKA GORA, I JOS KOLIKO GOD HOCES PRAZNIH RAKETNIH I RADARSKIH POLOZAJA !!!

 2. Deda Micko says:

  Tri ruske i tri kineske vojne baze, pa te bog vidi. Dobrodosli u Srbiju.

  • COBRA says:

   Slažem se .

 3. Miraš says:

  Odavno je jasno da mi sami ne možemo da odbranimo svoju državu. Deo okupirane teritorije Srbije Kosovo i Metohija u rukama je neprijatelja i odatle će nastojati da okupiraju celu našu državu, iz Brisela dodatno gnjave i pritiskaju. Treba da kažemo Hvala Bogu da Rusija sada može i šalje nam poruke o tome. Ovo nam je mnogo puta ranije poručio Aleksandar Dugin i ponovo baš na Vidovdan prošle godine. Još da nam neko pošalje poruku šta i kako sa ovakvim veoma čudnim vlastima. ... Vidovdan je dan kada bi naše čulo vida trebalo pojačano i izoštreno da radi. Po dubokom uverenju Vidovdan nam baš na taj dan donosi važnu i pozitivnu sugestiju šta da radimo. Nekad naši seljaci i to u vreme kad nam je država bila baš pretežno seljačka, ujutru na Vidovdan umivali su se sa rosom i govorili su: "Oj Vidove, Vidovdan, što ja očima video, to ja rukama stvorio.". Ali ne umivamo se mi više sa prirodnom rosom, nego sa vodom iz vodovoda ko zna kakvog kvaliteta u mešavini sa veštačkim mirišljavim splačinama uglavnom ne domaćeg porekla. Koliko mi danas držimo do domaćih običaja i verovanja, do domaćih proizvoda, do domovine tj. do otadžbine i do svoje države, do pravog domaćeg vaspitanja, do poruka sa važnim iskustvom naših otaca kao što je ova: Na nebu Bog na zemlji Rusija"?

 4. jagoda says:

  Treba samo Vucko da dozvoli...jos nije ni dao pravni status humanitarni centru u Nisu.

  • Aleksandra says:

   Važno da je uzeo niški aerodrom. Eto ti odgovor.

 5. DUSKO says:

  DA LI JE OVO PROCITALA JELENA MILIC I NJENI PACIJENTI !!!

 6. Opet ja says:

  Jedino Vučić ne da rusku bazu jer radi za svoje mentore sa zapada. NJEGA ga celovito Kosovo u Srbiji zapravo i ne zanima jer nudi delove Srbije narko kartelu.

 7. Bole says:

  Informer.

 8. Oštrivoje says:

  Okupaciona vlast sprovodi politiku okupatora a ne rodoljuba i naroda koji voli svoju zemlju..Jedini problem je u tom neshvatanju jednostavne logike.

 9. Nikolina says:

  Pa sta cekaju vise!! Kazi hocu bazu ili cemo te skinuti sa vlasti! Sta se mudruje, prica, ceka. Koga cekaju, da dodje Nato usred Moskvu!

  • Milivoj Trbojevic says:

   ni tito nije volijo ruse ne voli ni vucic ni dacic na isti nacin

   • Deda Micko says:

    Sve je to ista komunjarska bagra.

 10. Priča se priča says:

  Da Rusi dolaze... Može li jedna ruska baza u Vukovaru, tek toliko da baba Nata i prasoni ne uglave tamo Bondstil 2. Jer, ko pre jabuci, njegova đevojka.

 11. pravda says:

  Rusima OBAVEZNO dati najmanje tri baze.jedna u Bujanovcu,druga u Subotici,a treca u Beogradu. Samo tako ima sanse da prezivimo. Zivela Rusija

 12. NIKOLA says:

  danas nema neutralnosti sigurn o ak o srbija ostane toboze neutralna a vise je u nato paktu nato ce je raskomadati uci ce na kopaonik i celi jug do nisa idalje s siptartima

  • disi says:

   Jednostavno, referendum resiti ali samo sa javnim brojanjem. Ako oni broje glasove nema nikakvih sansi kao i do sada.

 13. Miro says:

  Pod hitno Ruse na Balkan. Situacija u Srpskoj je krajnje kritična. Američka ambasada već vrši pripreme rušenja regularnih izbora i postavljanje nelegalnih predstavnika vlasti.A nakon toga je na redu Srbija.

 14. Milan says:

  Šta vam ma koji rus će da gine za nas. Nama treba samo pvo.

  • Deda Micko says:

   Pises PVO, a meni se ucini da mislis na PIVO.

 15. Budi Bog s nama says:

  Srbija, Rusija, ne treba nam nato unija. To jes sa bratskom Rusijom ja bih mirnije spavao. Možda će jednom zaista Rusi i uspeti da nas zaštite, ako i ne, već od Srbije postane druga Sirija, ništa za to, dobićemo status emigranata pa ajd iz Smrdijice u Švabijicu u siguricu.

 16. TC Srbija says:

  Bila bi to jedina sansa da opstanemo. ALI TA INIJATIVA TREBA DA SE POKRENE ODAVDE SA VRHA VLASTI, Clanstvom u ODKB-u bi obezbedili ozbiljiniju pomoc i vojno prisustvo Rusije,donelo bi ravnotezu u snagama,jer na nasoj teritiriji vec imamo veliku bazu nato-a u Urosevcu.

 17. Miroslav says:

  Ja stalno pisem da Rusima treba prepisati aerodrom Batajnica, Sombor i Nis, to je jedini nacin da mi opstanemo, u suprotnom Zapad ce nas i dalje unistavati, deca ce nam bezati iz sopstvene zemlje zbog bede koja je namenjena narodu...

 18. Milosav says:

  I jednu Sirijsku bazu pa da vidimo čija majka crnu vunu prede!

 19. Cp6a says:

  Biti neutralan je ustvari biti pečeno pile u cigan-mali. Podržavam predlog za rusku bazu potpuno, jer zlo sa zapada ne planira da nas ostavi na miru.

 20. at says:

  To je porazavajuca istina. Srpski narod je za jedan vek konfrontacije sa Zapadom izgubio silne teritorije, povukao pogresne poteze, naseo na razne podvale, da bi se najzad nasao u corsokaku. A sunovrat pod ovom vladom se nazalost nastavlja. Jedino nas moze spasiti jedna spoljna velika sila.

 21. Bosko says:

  Bogumi, Rusija nema alternativu. Nema, bogumi.

 22. vfhbfyyf says:

  davno nado!!! a vučka nado v otstvku--эto delo samih serbov!!!!!!!!!!!!

 23. padre says:

  To je zbog toga, jer bi Sebija na svu silu htela da se prikjlući "razvijenom i demokratskom", koji je neće, a na ostali svet (Kina, Risjia, Indija) gleda, kao da je "zaostao i nerazvijen", pa nema Srbija tamo sa kim da sarađuje, jer je "razvijenija"!,mada oni nikako da prihvate taj opšte priznat podatak, pa su Srbiju prešišali poodavno, a i zapad samo nešto gunđa, a ipak sarađuje sa njima!

  • Miraš says:

   Po anketama u Nemačkoj 70% Nemaca nije zainteresovano za nova proširenja EU. Ni ne misle o nama, nego nezadovoljni su stanjem u ovoj i ovolikoj EU jer primećuju pad njihovog standarda. Zbog toga i Merkel i njena koalicija sve lošije prolaze na izborima. Makron, Francuska drugi motor EU, takodje nam je poručio da ne veruje u nova proširenja EU. Onda na čemu se sada zasniva naš put u EU i to bez alternative? Koja je svrha? Samo da im predamo Kosovo i Metohiju. Razne velike evropske sile odavno znaju strateški značaj prostora Kosova. Sada se u red čekanja za taj prostor nacrtala i SAD, očekuju naše priznanje njihovog Kosova. Ispravno kažu da to bi bila 51 savezna američka država.

 24. Milivoj Trbojevic says:

  kakve vi baze spominjete da treba treba. u srbiji ruskee ista partija vlada u srbiji koja je i dosla u beograd 1944 godine ta je partija otisla od rusije i sklopila savez sa AMERIKOM AMERI SU NA BALKANU BRE

  • dsc says:

   Ali Rusi su uvek nas štitili i opet će, narod hoće Rusiju na ovim prostorima, narod će pomoći sve što može, biće dobrodošli i rado viđeni u svojim uniformama sva vrata će vam biti otvorena svake Srpske kuće, volimo, volimo bezgranično naše Ruse, KRIM JE RUSIJA, KOSOVO JE SRBIJA, ŽIVELO PRAVOSLAVLJE AMIN+++

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *