СНАЖНЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ СЕ ЧУЈУ У ТАРТУСУ, ЛАТАКИЈИ И ХАМИ: Израел напао Сирију

SNAŽNE EKSPLOZIJE SE ČUJU U TARTUSU, LATAKIJI I HAMI: Izrael napao Siriju

4 septembra 2018

Izraelske snage izvele su snažan napad na položaje u Siriji.

Napadnuti su položaji SAA u Vadi al Ajon regiji, u Al Masijaf distriktu. Najmanje pet projektila je pogodilom mete a snažne eksplozije su se čule na severu Hame, Tartusu i istočnoj Latakiji.

Sirijski PVO je pokušao da obori izraelske projektile ali po svemu sudeći bez uspeha.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. M says:

  Zapad se oduvijek držao one da je napad najbolja odbrana!A Rusi samo nek izvode svoje vojne vježbe s 300.000 vojnika u 35.000 vojnih vozila,pa sve u krug,zapetljan manje ili više!Nije to ništa,Zapadne vojske su u neprestanom pokretu-treningu po svjetu,a bogme i u ratovima,ovo je Izraelu samo trening!Sad će mo vidjeti dal' će Sirija napasti Idlib i kak bu to išlo!Bojim se loše po Siriju.Pa onda dal' će Iran zatvoriti Hormuski prolaz,i dal' će mu Rusija i Kina pomoći?!?A onda u toj i još proširenoj varijanti,imaju šansu,čak pobjeđuju!Ako imaju pameti i hrabrosti za to i šire odigrati!Ali od te kombinacije će mnogima odpasti sva kosa s glave!Pa će i Zapadu prisjesti treniranje strogoće!

 2. Deda Micko says:

  Opet se Sojgule i Putko sakrise u podrum. Izra-hel radi sta hoce, niko ne sme da zucne. Nacisticka zemlja terorise celu planet. Bravo Putko, odradio si kako ti je i naredjeno.

 3. Miraš says:

  Izrael je izvršio udar na Masijah u zapadnoj Hami baš pred ofanzivu snaga SAA i njihovih saveznika u tom delu Hame prema Idlibu. Uprkos upozorenjima iz Vašingtona, vazdušne snage Sirije i VKS RF danas popodne napravili su snažne udare na Idlib. Fokus udara bio je na severozapadnom delu Idliba. U tom području sirijska vojska može da probije odbranu militanata u mestu Sirmanija (u najsevernijem delu pokrajine Hama) i može da zauzme Gab ravnicu koja takodje pripada Hami. U uslovima intenzivnog bombardovanja Pentagon je ponovo pozvao Rusiju da se ograniči na kontraterorističke operacije kako bi se izbegle nepotrebne žrtve. Bez obira na to priprema za ofanzivu ne prestaje. Dosad je bilo karakteristično za ofanzive SAA da posle avioudara sledi artiljerijska priprema na pravcima glavnih udara.

 4. kiki_ ćeraćemo se says:

  Ok, i kada udruženim snagama Izrael, Englezi i ostali bezbožnici ubiju Asada u Siriji će zavladati demokratija a sada je Asadova diktatura? Amerikanci zaista nemaju ni jednu drugu šemu, a sve otpočinju radi hemijske opasnosti.Nakon svega uvode demokratiju ali svoju lično tako što sve stavljaju pod svoj kapital a Siriju ostavljaju bez zaposlenih i bez ikakave ekonomije, odnosno vraćaju ih u neolitsko doba kao i nas Srbe, hvala demokratama što se naša imovina prodaje u bescenje. Ali konačno će svako dobiti platu po delima svojim o pravednom carstvu Božijem.

 5. Miraš says:

  Izrael je gadjao ciljeve u rejonu Masijah u kom ima iranskih snaga i koji je su gadjali već nekoliko puta. Treba napomenuti da Iran je nedavno najavio da će dostaviti Siriji S-300 sisteme svoje proizvodnje kao i drugo oružje za vazdušnu odbranu. Prilikom ovog izraelskog udara sirijska PVO je mogla da presretne samo deo ispaljenih raketa tako da su objekti u Masijahu pretrpeli značajnu štetu. Po dosadašnjim podacima ima 8 poginulih a ima i ranjenih. Zašto su Iranci samo pričali o tome? Zašto nisu te sisteme već isporučili s obzirom koliko puta dosad je Izrael gadjao iranske snage u Siriji? Izgleda da i Iran odugovlači zbog eventualnog većeg sukoba sa Izraelom, ali i sa SAD koji sve više preti direktno Iranu. Predstojeća vojna operacija snaga SAA biće dosad najveća vojna operacija SAA i njihovih saveznika i trajaće nedeljama i mesecima. Da li zbog značaja te operacije odugovlače te odlažu/biraju vreme otpočinanja većeg sukoba sa Izraelom?

 6. Miraš says:

  Vrhuška u Izraelu ne misli da sa ovakvim napadima napraviće štetu ceolom Izraelu, pucaju sami sebi u noge. Kadtad biće revanš, a posle će se žaliti što se opet raseljavaju po celom svetu i što ponovo slabi ili nestaje država Izrael.

  • Deda Micko says:

   Ovo je najgluplji komentar ikada koji sam procitao i tvrdim da Miras radi za Mosad. Inace bih morao da mu preporucim cekiranje stepena njegove inteligencije. Baja je ovde podmenut da svaki dijalog spreci pisanjem poduzih esejcica koje niko ne cita, ali koji usporavaju i obesmisljavaju razmenu konkretnih stavova. Previse providno.

   • Danilo says:

    " Baja je ovde podmenut da svaki dijalog spreci pisanjem poduzih esejcica koje niko ne cita, ali koji usporavaju i obesmisljavaju razmenu konkretnih stavova."...cccccccccccc,Boze,Boze,kakav"komentar".@Deda Micko iliti @goran,nije tacno da niko ne cita @Miras-eve komentare,njegovi komentari su definitivno najbolji i najsadrzajniji i ja licno ih citam sve(bez obzira na duzinu) sa velikim zadovoljstvom.Veliki pozdrav nasem bratu@Miras-u,svako dobro mu zelim i lepo ga molim da nastavi pisanje komentara.Ps.nedostaju mi komentari@Filip-a,@Sanco Pansa i ostalih koji na slican nacin komentarisu kao i @Miras.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *