СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗГРОЗИО СВЕТСКУ ЈАВНОСТ: Газе све пред собом (ВИДЕО)

SNIMAK KOJI JE ZGROZIO SVETSKU JAVNOST: Gaze sve pred sobom (VIDEO)

24 februara 2019

Svetsku javnost zgrozio je snimak sa mosta Simon Bolivar na granici između Venecuele i Kolumbije, na kojem se vidi kako oklopna vozila nadiru preko prepreka na graničnom prelazu, ne obazirući se na ljude koji su tamo stajali. Vozilima su upravljala trojica Venecuelanaca koji su odlučili da prebegnu u Kolumbiju.

Incident se desio u subotu ujutro tokom velikih sukoba koji su se desili na granici, dok je venecuelanska opozicija, uz podršku SAD, pokušavala da dostavi „humanitarnu pomoć“ u tu latinoameričku državu, što su vlasti u Karakasu opisale kao pi-ar manevar kojim se zapravo prikriva krijumčarenje oružja.

Snimak koji je objavila agencija AFP pokazuje oklopna vozila koja se velikom brzinom kreću prema kamerama i masi ljudi, koji pokušavaju da pobegnu. Prednji deo vozila zatim udara metalnu barijeru koja je postavljena na granici. U incidentu je povređeno nekoliko osoba, među kojima i mlada žena čije lice je bilo prekriveno krvlju.

Među povređenima je i novinarka iz Čilea Nikol Kram.

Venecuelanske vlasti su trojicu državljana koji su pokušali da prebegnu u Kolumbiju nazvale teroristima. Vlasti su saopštile da su „oni oteli dva oklopna vozila od Nacionalne garde kako bi izveli medijski manevar, kojim upravlja opozicija“.

Opozicija je saopštila da su trojica vozača stala na stranu venecuelanskog naroda.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Vojna i ojdesve says:

  Samo napred, dok vas atomska bomba nee sopre... Jas Sam kauboj koj Java na bombu atomsku... Od meni imate zeleno svetlo... Da znaju da nee igrate see....

 2. Slobodanka says:

  Ovo je u skladu sa onim što svoje protestante-"humanitarce" uči Huan Guaido: "ZA NAS SMRT NIJE TROŠAK, VEĆ INVESTICIJA U BUDUĆNOST".

 3. Slobodanka says:

  POMPEO preti. "Kucnuo je čas: Dosad najkonkretnija pretnja Amerike „bolesnom tiraninu“ Maduru" - 24.02.2019. Američki državni sekretar Majk Pompeo zapretio je da će SAD preći sa reči na dela posle nereda na granicama Venecuele. „Sjedinjene Države preći će sa reči na dela protiv onih koji se protive mirnoj obnovi demokratije u Venecueli. Sad je kucnuo trenutak za akciju kako bi se namirile potrebe očajnog venecuelanskog naroda“, napisao je na Tviteru američki državni sekretar Majk Pompeo. ​Pompeo je snage odane Maduru nazvao nemilosrdnim, jer su surovo reagovale tokom dopremanja humanitarne pomoći. ​ „Kakav bolesni tiranin zaustavlja dostavljanje hrane gladnom narodu?“, napisao je američki zvaničnik. Analitičari su za RT bitku za „humanitarne konvoje“ u Venecueli ocenili kao pi-ar operaciju čiji cilj je da se isprovociraju prizori nasilja kako bi se opravdali intervencija SAD i svrgavanje Nikolasa Madura.

 4. Milan says:

  Jučerašnji pokušaj američkog puča u Venecueli je propao. Ne samo da nije ušla "humanitarna" pomoć nego bitno je da tokom jučerašnjih provokacija vojska Venecuele ostala je uz predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Od juče praktično se u dobroj meri slabi dvovlašće u Venecueli koje je značajno nametnuto spolja od strane SAD i njenih saveznika i vazala. Huan Guaido nije više u Venecueli, sada je on samozvani predsednik pa još i bez zemlje. U Kolumbiji je pa neka tamo od svog prijatelja Ivana Duke otima vlast. Neće biti izvodljivo da se Huan Guaido sada vrati u državu Venecuelu, jer vlasti Venecuele zatvorile su vazdušni prostor zemlje za sve privatne avione.

 5. Budi Bog s nama says:

  Ko je smestio ove nemire da bi zavladao jednim od najvećih izvora nafte? Da nisu opet Ameri?

 6. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Paraziti su se žestoko namerili na Venecuelansku nafru. Daće Bog presešće im!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *