СНИМАК РУСКОГ НАПАДА КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО ЕРДОГАНА: Уништени транспортери, тенкови, много мртвих… (ВИДЕО)

SNIMAK RUSKOG NAPADA KOJI JE RAZBESNEO ERDOGANA: Uništeni transporteri, tenkovi, mnogo mrtvih… (VIDEO)

22 februara 2020

Sirijska agencija SANA objavila je snimak kako vladine snage odbijaju žestok napad militanata u području sela Nejrab, zapadno od Sarakiba u provinciji Idlib.

Na snimku koji je snimljen iz drona se vidi uništenje tehnike terorista, uključujući tenkove, oklopne transportere i vozila sa instalitanim teškim mitražljezima.

Kako je ranije saopštio ruski Centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji, militanti su uz artiljerijsku podršku turske vojske pokušali da probiju pozicije vladinih snaga. Na molbu Damaska ruski Su-24 su bombardovali njihove pozicije, što je omogućilo Sirijcima da uspešno odbiju sve napade. Centar je pozvao Ankaru da prekine da podržava teroristime.

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  Samo gadjaj gamad, udri sto jace.

 2. Slobodanka says:

  Jutros ruski avioni gadjaju Erdoganovu milu i terorističku braću u severoistočnom delu idlibske zone > grad Atarib i još dva mesta, i u južnom delu idlibske zone grad Kafr Nabl i još sedam mesta.

 3. Miraš says:

  Turska se nada da će Rusija sada morati da bira izmedju dosadašnje podrške Siriji i Asadovom režimu i s druge strane na tasu su krupni poslovi sklopljeni izmedju Turske i Rusije. Međutim Rusija će nastaviti da dosledno podržava sirijski režim. Kad snage SAA u potpunosti preuzmu Idlib, što jeste moguće tokom ove godine, za Tursku se odmah otvara sledeći ozbiljan problem > koliko će brzo morati otići sa krajnjeg severa Sirije iz pograničnih oblasti Al-Bab i Džarabulus, Afrin, zatim Tel Abyad - Ras-al Ain. Turska se uvek poziva na problem mnogobrojnih sirijskih izbeglica, medjutim meni se čini da ona njih rado prima da bi ih koristila za postizanje političkih i državnih ciljeva u pregovorima sa EU i sa Rusijom. Kad Turska ne bi imala tako puno izbeglica s čime bi se ona nametala Evropskoj uniji i Rusiji? Ovako ima oružje s kojim može da ucenjuje najpre Evropsku uniju, a indirektno preko evropskih centara moći vrši pritisak i na Rusiju. Ujedno te izbeglice Turska koristi za najslabije plaćene poslove i još kao topovsko meso za svoje vojne intervencije bilo u Siriji, bilo u Libiji.

 4. Slobodanka says:

  Potrajaće ovo, ali do kraja Turska će biti prva koja će morati potpuno da napusti teritoriju Sirije. A zatim u sadejstvu sa važnim dogadjajima u susednom Iraku Amerikanci će morati da napuste istočnu Siriju i na kraju na jugu Sirije verovatno će morati da napuste bazu Tanf. Tokom svog drugog mandata Tramp će morati sa tim da se suoči. Medjutim i tokom drugog Trampovog predsednikovanja biće jake snage duboke države, i biće jaki uticaji na samog Trampa, te moguće je da terorizam kao hibridni oblik ratovanja biće prenet u neke druge države. Jordan? Liban? Tojest bliža okolina Izraela. Ko zna gde još? Onaj "zapadni Balkan" da se pričuva. Ovde kod nas već sada pod uticajem Zapada na sve strane ključa što nije slučajno. Crna Gora, tkzv. Kosovo, Republika Srpska i BIH, itd. itd. Verovatno nas moćnici sa Zapada vide kao nedovršen posao i konstantno rade nam o glavi da bi po svom planu prepakovali veliku ledinu "zapadni Balkan".

 5. M says:

  Kakvo je to navođenje raketa i bombi,kad ne pogađaju(svaki put)u centar ciljnika?!?To izgleda nije svaki put lasersko navođenje?!?

  • E.Lirsch says:

   I meni to zapade za oko. Neka mutljavina. Nisam siguran u sta da verujem.

   • Roy says:

    Vi gledate snimak iz drona i + koji je na videu je sa drona, dron ne zna koju metu nisani avion, a avioni koji gadjaju ciljeve imaju svoje nisane. Dron pokazuje jednu metu, a avionu odabiru druge mete. Zato tako izgleda.

  • Roy says:

   Vi gledate snimak iz drona i + koji je na videu je sa drona, a avioni koji gadjaju ciljeve imaju svoje nisane i kako vec gadjaju, a to ne vidite.

 6. padre says:

  A Erdogan je mislio, da su sa Rusijom braća, pa šta god uradio!

 7. Gardista says:

  Kineske rakete sa slabim baterijama.

 8. M says:

  A zašto bi avion svaki put u napadu ulazio u zonu rizika?!?Zašto ne bi ponekad izpalio raketu iz daljine,a na cilj je u zoni rizika navodio(laserski itd.)dron,ili na zemlji tamo prisutni čovjek ili robot,izviđač ili ugroženi!Razumijem da avion ulazi u zonu rizika kad izbacuje bombe iz starih zaliha,i da možda koristi neki jeftiniji,jednostavniji i manje precizan sistem navođenja,npr.unapređeni inercijalni!Možda je to ovdje slučaj,jer vatreni udar često ne pogađa metu(npr.vozilo),nego udara u neposrednu blizinu i ne garantira uništenje!

 9. M says:

  A zašto bi avion svaki put u napadu ulazio u zonu rizika?!?Zašto ne bi ponekad izpalio raketu iz daljine,a na cilj je u zoni rizika precizno navodio(laserski itd.)dron,ili na zemlji tamo prisutni čovjek ili robot,izviđač ili ugroženi!Razumijem da avion ulazi u zonu rizika kad izbacuje bombe iz starih zaliha,i da možda koristi neki jeftiniji,jednostavniji i manje precizan sistem navođenja,npr.unapređeni inercijalni!Možda je to ovdje slučaj,jer vatreni udar često ne pogađa metu(npr.vozilo),nego udara u neposrednu blizinu i ne garantira uništenje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *