Snimljen policajac kako uzima mito?

Snimljen policajac kako uzima mito?

22 juna 2013

Policajac - youtubeNa internet stranici “Jutjub“ postavljen je video iz BiH na kojem se, kako se tvrdi, vidi kako saobraćajni policajac u okolini Viteza uzima mito. Snimak je objavio sarajevski „Dnevni avaz“ , a autor je njihov čitalac, prenosi “Mondo“.

„Klasični scenario: izvođenje iz auta, pokazivanje saobraćajnog prekršaja, zatim odvođenje dalje od očiju i ušiju drugih putnika automobila, zastrašivanje ogromnim novčanim kaznama i oduzimanjem vremena, uzimanje mita, i na kraju, ironično, upute o ponašanju i zakonima u saobraćaju“, piše između ostalog u opisu videa. Sve se desilo na izlazu iz Viteza 20. juna 2013. godine u 20.22 sati, a vozač je zaustavljen zbog upaljenih maglenki.

„Cilj ovog videa je da ohrabri građane da svojim mobilnim telefonima snimaju ovakve i slične radnje mita i korupcije, u policiji, na šalterima javnih ustanova, i na svakom drugom mestu, i bar da na taj način, ukažu na problem u društvu“, stoji u poruci uz video.

Ono što je zabeleženo na ovom videu sigurno će zanimati barem unutrašnju kontrolu nadležne policije, ali list napominje da je i davanje mita krivično delo. Snimak na kome policajac navodno uzima mito, možete pogledati OVDE.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *