СНОУДЕН ОТКРИО СВЕ: Ево како вас шпијунирају преко моблиних телефона!

SNOUDEN OTKRIO SVE: Evo kako vas špijuniraju preko moblinih telefona!

25 oktobra 2019

Edvard Snouden, bivši službenik CIA, saradnik NSA, koji je 2013. dobio azil u Rusiji nakon što je razotkrio tajni američki program masovnog prisluškivanja, gostovao je kod voditelja jednog od najpopularnijih podcasta na svetu Džoa Rogana.

Snouden je u gostovanju opisao kako nas tačno pametni telefoni koje koristimo špijuniraju i šta možemo da napravimo kako bismo to izbegli.– Velika stvar koja se promenila od 2013. je to što je sada mobilno na prvom mjestu – rekao je Snouden u intervjuu, objašnjavajući kako se prisluškivanje danas uglavnom sprovodi preko mobilnih telefona jer ih ljudi koriste češće nego računare.

– Imate mobilni negde u sobi. On je isključen – bar mu je ekran isključen. A ako vam neko pošalje poruku – ekran oživi. Kako se to dogodi? – zapitao se retorički Snouden.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Guma says:

    To je carolija!

  2. teoretičar says:

    Ma dobro, to je već četvrti put kako nam Snouden zagorčava život novim otkrićima o istoj stvari, mada svaki četvrti stanovnik planete stavlja slonovski selotejp preko svih otvora video kamera kada ide da spava i vodi ljubav sa ženom, ako ga već nije ostavila. Nego, ako do nedelje još uvek ne bude ni jedna jedina vest o Putu Svile ili bar o karatistima iz Kine, prebacujem se na žeminžibao, ako sam tačno napisao na kineskom jeziku. Pa nije valda Kina umrla? Ko je naredio medijima da izbace Kinu iz vesti u ovim teškim vremenima potpisivanja tritija? Ko to štiti nas tako jako? I vite sad još jednu teoretsku primedbu. Ni jedan komentator nije ni primetio da je Kina skinuta sa svecke scene, niti da li je to istina, niti...bilo šta drugo. A koliko sam ja razumeo nekoliko puta iz komentara, Kina se baš spremala da pošalje vojsku u Siriju. Ili ja nisam dobro razumeo? Inače, ta psihologija je nama Srbima poznata od pamtiveka i mi to kratko i jasno kažemo "Daleko od očiju, daleko od srca!" Dakle, smaknuli su nam kinu sa očiju a ostalo je ili psihologija ili zadnji deo srpske izreke. Koliko daleko doseže shvatanje prosečnog radikalnog srpskog rodoljuba? Pa do očiju! Skloni mu sa očiju i on zaboravi gde je sve bio rodoljubivo raspoložen. Ma nema Slobodanke u zadnje vreme inače bi mi čitali pomalo i o Kini. Valda će se uskoro vratiti sa godišnjeg odmora.

  3. Baja says:

    Samo tanjug može da piše gluposti i nedovršene priče...jak tekst, nema šta...ma treba vas raspustiti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *