SNS, demokrate, LDP, sve je to danas isto

SNS, demokrate, LDP, sve je to danas isto

26 februara 2013

skupštinaSrbija01Sa distance od skoro 10 meseci od đurđevdanskih izbora sada se već jasnije naziru obrisi novog rasporeda na srpskoj političkoj sceni i podele na dva fronta. Sa jedne strane su one političke opcije koje su odustale od Srbije, koje danas čine koaliciju SNS – SPS – URS – DS – LDP, jedinstvenu u zalaganju za ulazak Srbije u EU po svaku nacionalnu cenu i daljoj predaji Kosova i Metohije.

Na drugoj strani se nalazi patriotski politički blok, za koji se može reći da ne odustaje od Srbije i nacionalnih i državnih interesa, oličenih pre svega u prekidu pogubnog procesa ulaska Srbije u EU i neodstupnoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Ovaj blok čine DSS, SRS i DVERI.

Prvi, evrounijatski blok je jedinstven i po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, uvođenja GMO u Srbiju, daljeg zaduživanja zemlje i brojnim drugim pitanjima. Drugi, patriotski blok je jedinstven u suprotstavljanju ovim pogubnim socijalno – ekonomskim procesima i zalaže se za veću podršku domaćoj privredi i poljoprivredi kroz povratak uloge države u ekonomskoj sferi.

Veliki broj zbunjenih glasača sa đurđevdanskih izbora stoji između ova dva bloka, najviše u neverici da je SNS prešao na drugu stranu i priključio se evrounijatskom bloku. Veliki broj rodoljuba iz redova SNS, pa i SPS, danas gleda kako njihovi lideri učestvuju u zaokruživanju druge šiptarske države na Balkanu i stvaranju Velike Albanije. Ali, ono što treba da znaju jeste da čak ni tu neće biti kraj rasprodaji i rasparčavanju Srbije.

Prošlo je gotovo neprimećeno da je nova Vlada Srbije na čelu sa SNS ukinula tri ministarstva identiteta: ministarstvo vera, dijaspore i Kosova i Metohije, i time jasno stavila do znanja koliko im je stalo do ove tri oblasti. Sadašnja kancelarija za KiM služi za amortizaciju briselskih dogovora sluđivanjem i izazivanjem podela među Srbima na KiM, kancelarija za dijasporu je neprimetna, a kancelarija za vere još nije ni formirana. Da ovde i ne govorimo o odsustvu bilo kakve politike zaštite ugroženih ljudskih i nacionalnih prava Srba u regionu.

Ali, zato se sve radi na geopolitičkom sakaćenju Srbije: prostor severno od Save i Dunava uz podršku novih vlasti pada pod interesnu sferu Ujedinjenih arapskih emirata, Nemačke i Mađarske, a južno od Save i Dunava uveliko potpada pod tursku sferu interesovanja, posebno aerodromi u Lađevcima kod Kraljeva i na Pešteru. Ulaganja u Rašku oblast iz muslimanskih zemalja svakoga dana su sve veća i mere se milionskih iznosima u stranim valutama.

Tako se postepeno ova linija fronta sve više produbljuje i postaje vidljivija na političkoj sceni Srbije, koja se sve jasnije deli na političare koji su deo kolonijalne uprave i političare koji se bore za slobodu suverene države. Sve će zavisiti od toga koliko će brzo građani shvatiti na čijoj su strani predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

(Dveri)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *