SNS smenjuje gradonačelnike bez rezultata

SNS smenjuje gradonačelnike bez rezultata

1 oktobra 2013

SNSPosle sednice Izvršnog odbora SNS u petak, biće poznato koji će lokalni funkcioneri, gradonačelnici i direktori javnih preduzeća iz SNS biti smenjeni.

Ovo je za Novosti izjavio je predsednik Izvršnog odbora naprednjaka Radomir Nikolić. Nikolić je istakao da SNS tako uvodi princip odgovornosti u politički i javni život Srbije.

Napominjući da pre konačne odluke stranačkih organa ne može da iznosi informacije koji će funkcioneri biti zamenjeni, Nikolić je za „Novosti“ rekao da će biti smenjeni svi koji u prvih godinu dana rada nemaju očekivane rezultate, a da će oni koji su zadovoljili biti javno pohvaljeni. On je ukazao da su kriterijumi po kojima mere te učinke egzaktni i proverljivi.

„Svi su dostavili izveštaje o radu. Jasno se vidi kakvo su stanje zatekli i šta su u međuvremenu učinili. Da li je smanjen dug, koliko su javne službe funkcionalnije, je li iskorenjena korupcija. Gde nema pomaka, uslediće odmah smene, a ostale funkcionere ćemo nastaviti da ocenjujemo“, rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS.

Na pitanje hoće li uslediti vanredni izbori u opštinama i gradovima čiji funkcioneri padnu na stranačkom testu, Nikolić je rekao:

„Nije nam cilj da izazivamo krizu vlasti, koja bi imala za posledicu lokalne izbore. Funkcioneri će biti zamenjeni drugim kandidatima“.

Kada je reč o Beogradu, Nikolić je kazao da je očigledno da će po isteku roka za izbor gradonačelnika Vlada Srbije da uvede privremene mere u Beogradu.

„Potom će, u skladu sa zakonskim rokovima, biti raspisani izbori. Najbolje je da Beograđani izaberu svoju vlast“, rekao je Nikolić.

On je naveo da o kandidatu SNS za gradonačelnika još nije razgovarano unutar stranke, ali da je uveren da će SNS pobediti na izborima u glavnom gradu, jer je „Dragan Đilas izgubio legitimitet i više neće biti gradonačelnik“. Na pitanje kako SNS nameravate da „skrati mandat“ Bojanu Pajtiću i da izazove izbore u Vojvodini, kad DS ima stabilnu većinu, Nikolić je odgovorio da niz lokalnih izbora u pokrajini pokazuje da su Pajtić i DS potpuno izgubili poverenje građana.

„Videli smo to u Kovinu, Srbobranu, Zrenjaninu, Apatinu, a videćemo i u Vrbasu. Trebalo bi da predsednik pokrajinske Vlade to shvati i da podnese ostavku. Nije dobro igrati se voljom naroda“, rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *