СНС убедљиво победио у Мајданпеку

SNS ubedljivo pobedio u Majdanpeku

3 septembra 2018

Lista „Aleksandar Vučić – zato što volimo Majdanpek“ odnela je ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Majdanpeku, pokazuju prvi preliminarni rezultati.

Prema do sada prebrojanim glasovima, SNS je osvojio čak 65,5 odsto, dok je lista Dveri, iza koje su stale sve članice Đilasovog Saveza za Srbiju, osvojila tek 10, 9 odsto.

Koliko je ova pobeda naprednjaka ubedljiva svedoče rezultati izbora iz 2014. godine kada je SNS osvojio 46 odsto glasova, što je gotovo 20 odsto manje nego danas.

Na drugoj strani DS je na tim izborima imao čak 23 odsto podrške, dok je danas lista Dveri, koja reprezentuje i demokrate i sve ostale članice Đilasovog Saveza za Srbiju, osvojila tek 10,9 procenata.

I SPS je pre četiri godine imao 16,7 odsto podrške, dok je za socijaliste danas glasalo 9,4 odsto izašlih birača.

Koliko je današnja pobeda SNS spektakularna govori i podatak da je Aleksandar Vučić u Majdanpeku na predsedničkim izborima osvojio oko 55 odsto, dok njegova lista večeras uživa podršku 65,5 procenata birača.

Darko Glišić: SNS osvojila 65,45 odsto glasova, ukupnog broja izašlih birača

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je da su naprednjaci osvojili 65,45 odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača.

Glišić je ispred štaba SNS novinarima kazao da je na današnje izbore izašlo 58 odsto upisanih u birački spisak i istakao da je to najveća izlaznost u Majdanpeku u poslednjih 10 godina.

– Ako uporedimo sa lokalnim izborima 2014. godine na kojima smo osvojili 46 odsto, sasvim je jasno da smo gotovo za 20 procenata podigli poverenje Majdanpeka u SNS – rekao je Glišić.

SNS je, prema ovim podacima, osvojila 24 od 31 odborničkog mesta u Skupštini opštine Majdanpek.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *