„Soči će u vreme Olimpijade biti najbezbednije mesto na planeti“

„Soči će u vreme Olimpijade biti najbezbednije mesto na planeti“

14 januara 2014

130205174007-sochi-olympic-rings-1-single-image-cutSoči će biti najbezbednije mesto na svetu tokom Zimskih olimpijskih igara, izjavio je predsednik Međunarodne skijaške federacije i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Žan Franko Kasper.

Po njegovim rečima, bez obzira na nedavne terorističke napade u Volgogradu, Soči će biti bezbedno mesto, kako za takmičare, tako i za navijače.

„Mi znamo da nam je potrebna bezbednost. Mi znamo da postoji problem s terorizmom, ne samo u Rusiji, već i u svetu. Uveren sam da će Soči biti najbezbednije mesto na svetu tokom Olimpijade” — izjavio je Kasper u intervjuu agenciji Rojters.

On se osvrnuo na to što je Rusija za manje od 10 godina uspela da od nule stvori celu sportsku industriju u regionu koji je okružen planinama.

„Treba da pogledamo šta smo mi uradili u Alpima, trebalo nam je za to 150 godina. A oni (Rusi) su to uspeli za pet godina. Kad to vidite, šokirani ste. Igre će biti fenomenalne, na najsavremenijim sporstkim borilištima koje možete da zamislite. Očekivanja su velika”, — rekao je Kasper.

On je dodao da su troškovi za pripremu Olimpijade u Sočiju veći veći od sredstava koja su izdvojena za Letnju olimpijadu u Pekingu, naglasivši da organizatori sledećih sličnih sportskih događaja treba da budu spremni na na velike izdatke.

„Većina zemalja ne može to sebi da priušti. Švajcarska i Francuska ne mogu sebi da dozvole takve troškove, naročito za zimske olimpijske igre” — istakao je Kasper.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *