Социјалисти хоће да смене Дачића на наредном конгресу странке!

Socijalisti hoće da smene Dačića na narednom kongresu stranke!

30 oktobra 2017

Na narednom kongresu SPS, frakcija Socijalista okupljena oko Branka Ružića planira da smeni Ivicu Dačića sa čela te partije.

Opozicionim odnosom prema Vučiću i SNS-u Branko Ružić se proteklih godina pozicionirao u SPS kao lider nezadovoljnih Socijalista. Pošto Dačić nije imao hrabrosti da smeni Ružića, sada će mu se ta slabost vratiti kao bumerang.

Postavljanjem Ružića na ministarsko mesto, Dačić je smatrao da će izbalansirati svoj uticaj u SPS i smanjiti nezadovoljstvo koje godinama unazad vlada u tom delu  stranke. Međutim, samo je postigao da Ružićeva frakcija ojača.

Poseta Hojt Jia će očigledno doneti nove prekompozicije na političkoj sceni Srbije, a jedna od njih bi mogla biti i smena Ivice Dačića sa čela SPS-a.

Amerikancima ne odgorava lojalnost koju Dačić pokazuje prema Vučiću i potreban im je neko u vrhu vlasti poput Ružića da bi lakše ostvarili svoje interese. Sem toga Dačić je na Zapadu viđen kao proruski čovek, što u trenutnom zaoštravanju odnosa sa Rusijom Amerika ne gleda blagonaklono.

KOMENTARI2 komentara

  1. Pitagora says:

    Zašto, zar misle da će neko bolje od njega da otpeva "Osmanagu"?!

  2. Batina says:

    Ispusena lula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *