ШОЈГУ: „Ако НАТО крене на Србију или Републику Српску, одговор Русије биће жесток!“

ŠOJGU: „Ako NATO krene na Srbiju ili Republiku Srpsku, odgovor Rusije biće žestok!“

4 januara 2017

grix6350-550-shoigu-435

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu poručio je da Moskva može brzo i lako da otkrije sve planove NATO pakta za eventualni napad na Srbiju, Republiku Srpsku ili bilo koju drugu prijateljsku i vojno neitralnu državu. Šojgu je rekao da bi u tom slučaju odgovor Rusije bio momentalan i žestok.

Ruski ministar odbrane je precizirao da, zahvaljujući takozvanom superkompjuteru Vojske Rusije, NATO pakt više nikada ne može da ponovi agresiju na srpski narod nalik onoj iz 1999. godine.

– Agresija na Srbiju je bila velika NATO operacija. Da bi je izveli, izvršili su koncentraciju ratnih brodova, primakli rakete na određene lokacije i određena rastojanja. To su tada mogli da urade, a sada je situacija bitno drugačija. Ako sutra iz neke zone počnu da stižu slične informacije, naš vojni superkompjuter će nas upozoriti: Ova situacija 90 odsto liči na ono što je bilo 1999.  Postoji opasnost da se u toj zoni ponovo ono što je bilo u Srbiji. Preduzimajte mere! – opisao je Šojgu mogući scenario.

On je, takođe, naveo da se trenutno ne koristi ni polovina potencijala ruskog vojnog superkompjutera, za koga se veruje da je neuporedivo moćniji od sličnog sistema koji koristi Pentagon.

– Naš superkompjutet ima otvorenu „arhitekturu“. Iz njega se mogu ukloniti neki blokovi i stavljati novi. Njegove mogućnosti se mogu širiti i povećavati. Rezerve su takođe kolosalne. Za veće korišćenje njegovih mogućnosti potrebo je dalje „kljukanje“ te mašine dodatnim podacima – rekao je Šojgu.

(Tanjug)

KOMENTARI13 komentara

 1. punca says:

  U 2017 Nato baze će nestati u SRBIJI! ŽIVELO Pravoslavlje. ŽIVELA bratska Rusija i Putin. Banja Luka = Moskva = Beograd .

  • Deda Brada says:

   punca, jel'to crtaš trougao? Obično se crta prava linija: Banja Luka-Beograd-Moskva.

 2. cile mile says:

  Zar Vam kompjuter ne kaze da zastitite Ruse u Ukrajini od ukrajinskih nacista? Cudan neki kompjuter.

  • Deda Brada says:

   To što ti predlažeš bila bi agresija na nezavisnu zemlju, to radi NATO, Rusija ne radi. Odbrana, pak, nezavisne zemlje je druga priča. Dakle, kompjuter je dobar, zna čak i međunarodno pravo koje ti očito ne znaš.

 3. pedjaprorus says:

  Nema potrebe da NATO krece na Srbiju,NATO je vec u Srbiji.Procitajte IPAP,SOFA i NSPO sporazume i bice vam jasno da nema potrebe da nas NATO napada,oni mogu da se usetaju u Srbiju a narod ce morati da im se pokloni jer imaju diplomatski status.Mogu da rade sta hoce i niko nece odgovarati pred nasim sudom.

 4. pero says:

  Nis od akcije decki :)

 5. darko says:

  DA ALI SRBIJA JE OKRUZENA NATO ZEMLJAMA U SLUCAJU RATA NE MOGU FIZICKI STICI RUSKI VOJNICI ILI DOBROVOLJCI BIL I BI SPRECEN I U TOME JE PROBLEM NI JEDNA KOMPJUTER NE MOZE ONO STO BUDE NA TERENU RESITI

  • Deda Brada says:

   Za početak lete rakete, potapaju brodove i uništavaju baze. Pešadija nastupa tek kada se prvom merom stvari malo dovedu u red. Prošlo je vreme ratovanja pešadijom i, eventualno, konjicom.

 6. Lajla says:

  Izgleda je super kompjuter nesto otkucao,ne spominje Sojgu Srbiju i Republiku Srpsku,jer nema o cemu da prica medijima.Biti ce pakleno,jer cilj je juzni tok za Evropu,Alepo je u rukama Rusa sada se cisti put.A i 1ww rat je poceo zbog pruge Berlin Bagdad.

  • Deda Brada says:

   Vidim i to ne samo kod ovog teksta, da tvoji komentari pokazuju potpuno razumevanje suštine, što za ostale baš i ne bi moglo da se kaže.

 7. Beli Medo says:

  Sta ces ako struje nestane? Jel vam UPS ispravan? Nemoj poslije da se pravdate kako vam proracun pade zbog osiguraca od po' evra...

 8. triglav says:

  brajan križanić, glavni izvršni direktor intela, jedinog proizviđaća mikroprocesora na planeti je zahvalan. šojgu: hvala za odličan reklamni potez!

 9. cile mile says:

  Deda Brado, javi mi kada ti Rusi, ili bilo drugi, budu pomogli u bilo cemu. Ti si predstavnik srpske naive, infantilac koji ocekuje NEKOG DRUGOG da mu uredi zivot. Samo Srbi mogu pomoci Srbiji. A ako ne mogu, to je kraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *