ШОЈГУ БРУТАЛАН – ОТКРИО ЈЕДНУ ОД НАЈВЕЋИХ ТАЈНИ НАТО ПАКТА: Одбрана НАТО-а у Пољској, Румунији, Аљаски…

ŠOJGU BRUTALAN – OTKRIO JEDNU OD NAJVEĆIH TAJNI NATO PAKTA: Odbrana NATO-a u Poljskoj, Rumuniji, Aljaski…

1 marta 2018

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su elementi NATO sistema antiraketne odbrane postavljeni u Poljskoj, Rumuniji i na Aljasci poput „kišobrana sa rupama“, objavile su ruske novinske agencije, prenosi „Rojters“.

„Ispada da antiraketni kišobran ima rupe“, citirao je Interfaks Šojguove reči.

Navodi se da je Šojgu kazao da su te rupe postale vidljive nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin ranije danas otkrio čitav niz novog nuklearnog naoružanja Rusije.

Citirana je i izjava Šojgua da zemlje članice NATO pokušavaju da Rusiju uvuku novu trku u naoružanju, ali da će novo nuklearno oružje pomoći da se takav scenario izbegne.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u govoru o stanju nacije da je Rusija testirala čitav niz novog strateškog nuklearnog naoružanja koje protivnička strana nije u stanju da presretne.

Pomenuo je i podvodne dronove velike brzine koji imaju interkontinetalni domet, novu hipersoničnu interkontinentalnu raketu „Avangard“ koja leti 20 puta brže od zvuka i „udara poput meteora“, još jednu raketu ruskog naziva „Sarmat“ koju na Zapadu zovu „Satana“, sistem hipersoničnih raketa „Kinžal“, kao i lasersko oružje.

Rojters ocenjuje da je govor koji je Putin održao pred ruskom elitom u konferencijskoj sali u centru Moskve bio jedan od njegovih „najborbenijih“ govora poslednjih godina i da je kazao da će napad na bilo kojeg saveznika Moskve biti viđen kao napad na samu Rusiju i na taj napad će biti odgovoreno.

Navodi se da je Putin kazao da Zapad „nije uspeo da spreči napredovanje Rusije“.

„Sada moraju da sagledaju novu realnost i shvate da nisam blefirao govoreći sve ovo danas“, rekao je Putin.

AP navodi da je ruski lider naglasio da je razvoj ruskog novog oružja kakvog nema na Zapadu usledio kao odgovor na povlačenje SAD iz hladnoratovskog sporazuma o zabrani raketnih odbrana i američke napore u razvoju sistema raketne odbrane.

Navodi se da je Putin kazao da su SAD ignorisale žalbe Rusije. „Niko nas nije slušao. Sada nas čujte“, poručio je ruski predsednik.

Navodi se da je Putin rekao da će novo naoružanje pomoći u obezbeđivanju globalne stabilnosti i staviti tačku na pokušaje slabljenja Rusije.

Na kraju Putinove prezentacije, koju su na velikom ekranu pratili video prikazi raketa o kojima je govorio, ruski poslanici i druge uvažene ličnosti su ustale i aplaudirale, a u pozadini je intonirana himna Rusije.

KOMENTARI9 komentara

 1. M says:

  U svakom slučaju će to biti veseli Rat!I USA ima replike UFO itd.,,a i Rusija ima još toga!Tko će sve to izdržati?!?Samo jedan potopljeni brod ili podmornica na A-pogon,je dugogodišnja ekološka katastrofa u oceanima-morima!Al očito sve to zaslužujemo!Serviramo s mašnicom!

 2. Dušan Silni says:

  PUTINE SRBINE !

  • Dušan Silni says:

   Greška latinicom, molim izvinite. PUTINE SRBINE !

 3. goran says:

  Dok ne popiju Satanu, nece vam dati mira. Udri Sojgu, ne cekaj naredbe mlakonje Putina.

 4. M says:

  Nije Putin mlakonja nego oprezan!Jest,USA-Zapad namjerava udariti prvi i pobjedonosno,ali tko garantira da Rusi neće udariti prvi,iznenada,kad to nitko ne očekuje?!?

 5. Kulak says:

  Ako bude rata,on se neće voditi na teritoriju Rusije,a rat će završiti u zemlji koja ga započne.Jasno!!

  • goran says:

   Satana ce pasti na Satanu.

 6. Miraš says:

  Dobra strana vesti: Zahvaljujući novom ruskom naoružanju NATO sistemi antiraketne odbrane postavljeni u Poljskoj, Rumuniji i na Aljasci sada su poput "kišobrana sa rupama". Postoji i loša strana vesti koja se nekako od ranije podrazumeva: Rusija nikad neće napasti prva. Ako i pored ovakvih upozorenja budu dovoljno glupi pa napadnu Rusiju ili neku njenu saveznicu onda će od današnje EU Evrope ili od planiranih SED biti samo SERRR. Tri "r" ("Rrr") zbog Rrradiološke kontaminacije Evrope jer ovo je "novo NUKLEARNO oružje". Problem je što sa nuklearnim naoružanjem u NATO bazama u Evropi raspolaže samo SAD te samo ona odlučuje o njegovoj eventualnoj primeni. Iz toga se podrazumeva da potencijalno Evropa postaje velika kolateralna šteta, naravno uz ispunjen uslov da američka glupost deo svog nuklearnog naoružanja u Evropi aktivira.

  • petar says:

   Slažem se sa Vama u potpunosti no za to što će Evropa biti kolateralna šteta nije kriv Putin i Rusija. Krivi su evropski lideri koji su pozvali kauboje da ih brane od Rusa. KAuboji su rekli OK može to vas košta 2% godišnje. I od priče da su Rusi spremni da ih sve okupiraju, kauboji na glupim i neodgovornim evropskim liderima napravili dobar posao. Ne mogu da ih odbrane, ali im uzimaju novac. Tako kauboji u tuđem dvorištu drže prst na okidaču i kada im se svidi kreće igranka. Obziirom da opasnost dolazii iz na primer Poljske, oni su legitimni cilj, ali i svi ostali gde se nalaze isti okidači koji su pretnja za Rusiju. Jedino što kauboji ne znaju, da će i oni dobiti nekoliko raketa, koliko se razumem ne samo od Rusije, ima jedan mali debeli koji jedva čeka da imjednu pošalje. Suviše mnogo neprijatelja imaju kauboji tako da je celo njihovo postojanje i kao države i kao nacije teško održivo u slučaju eventualnog globalnog rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *