ŠOJGU: Hvala Srbijo

ŠOJGU: Hvala Srbijo

15 avgusta 2014

sojgu02-600x480Rusija pozdravlja stav Srbije prema sankcijama protiv Rusije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu,

„Pozdravljamo stav Srbije o sankcijama protiv Rusije, koje su Sjedinjene Američke Države uvele njenim saveznicima, zbog trenutne situacije u Ukrajini“, rekao je Šojgu,posle sastanka s ministrom odbrane Bratislavom Gašićem. On je istakao da je sigurno da će te sankcije pogoditi ne samo rusku ekonomiju, već i ekonomije Evrope i sveta.

Kako prenosi Itar-tass, Gašić je, zahvalivši ruskom kolegi, istakao:

„Hvala što poštujete naš stav o ukrajinskoj krizi. Mi pozivamo na mirno rešenje svakog oružanog konflikta, uključujući i onaj u Ukrajini. Ne razmatramo nikakve sankcije protiv svoje braće“.

Šojgu je ocenio i da će sankcije možda doneti izvesnu dobrobit Rusiji.

„Kad je reč o Rusiji, one će nas pokrenuti i verujem da će nam na kraju uciniti dobro“, ocenio je Šojgu.

On je rekao da se većina prehrambenih proizvoda za rusku vojsku proizvodi u zemlji, dok će proizvodnja hrane za ostale potrebe biti pokrenuta u Rusiji tokom narednih nekoliko godina, preneo je Itar-Tass.

„Imamo sve što nam je potrebno, uključujući i stručnjake, izvore i, što je najvažnije, želju“, istakao je Šojgu.

Ruski ministar pohvalio je i razvoj vojne i vojno-tehničke saradnje između Rusije i Srbije, koji je pojačan pošto su predsednici dve zemlje 2013. potpisali deklaraciju o strateškom partnerstvu.

„Bilateralna saradnja je poslala praktičnija, orijentisanija i dinamičnija“, rekao je Šojgu.

Kako prenosi ruska agencija, Gašić je naveo 2014. godinu kao vrhunac vojne saradnje u istoriji dve zemlje, rekavši da je tokom ove godine održano vojnih vežbi i drugih događaja, kao nikad ranije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *