ШОЈГУ: Имао сам срећу да заједно радим са Милошевићем, Караџићем и Младићем

ШОЈГУ: Имао сам срећу да заједно радим са Милошевићем, Караџићем и Младићем

15 августа 2021

TЕШКА политичка и економска ситуација из 90-их година прошлог века, кроз коју је прошла Русија, не би смела да нам се више понови, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу.„Дај Боже да се не понови. Ми живимо и радимо за то“, рекао је Шојгу на састанку са студентима Далекоисточног универзитета.

Тако је министар објаснио шта га је мотивисало да на предстојећим изборима у септембру стане на чело листе вадајуће партије Јединствена Русија.

Подсетио је да се сличним партијским радом бавио 90-их, када је земља била у тешкој ситуацији, када је поверење у власт падало, а привреда стагнирала.

Шојгу је саопштио да је главна унутрашња претња за сваку државу распад друштва.

„Постоји страшнији део, који је у последње време, последњих деценија, постао главна опасност за сваку земљу. То су унутрашње претње. Све је то повезано са чињеницом да се друштво постепено распада“, рекао је Шојгу.

Шојгу је као пример навео Југославију и нагласио да је имао срећу да сарађује са бившим лидерима Југославије.

„Нажалост, био сам сведок многих таквих ствари, почевши од Србије или бивше Југославије. Са многим лидерима, који су касније завршили у Хашком трибуналу, нећу да кријем, имао сам срећу да заједно радим, да сарађујем. То су и Милошевић, Караџић и генерал Младић. Некога од њих више нема, а они су тада у последњем тренутку схватили да се њихова земља разлаже изнутра. Све је то био рад са одређеним циљем, када је од једне земље – од Југославије – настало шест држава“, рекао је Шојгу.

Додао је да је после тога било много различитих примера попут Моамера Гадафија и Либије, Садама Хусеина и Ирака, као и Сирије.

„Били су потом Гадафи и Либија, били су и Хусеин и Ирак, био је Тунис у којем се ови догађаји сада настављају, била је Сирија, био је Египат. Неко је издржао, неко није успео да се одупре“, нагласио је Шојгу.

„Служење Отаџбини и бити патриота, по мом мишљењу, неодвојиве су ствари. Не служим да бих стално наглашавао да сам, ето, патриота своје земље. Не, никако. Верујем да је наша земља најбоља. Мислим да нашој земљи треба заштита. Они би хтели да код нас избије неслога, како бисмо на крају били непријатељи и да почнемо да уништавамо своју земљу изнутра. То не можемо да дозволимо, што значи да морамо бити јаки. Задатак који је пред нама је јасан, разумљив и једноставан – јака земља, јака војска. Заправо, то је оно чиме се и бавимо“, нагласио је министар.

KOMENTARI2 коментара

  1. Čist je ko Suza says:

    E da, svaka čast generalu ministru Šojgu, međutim drug Jeljcin se nikako nije treznio svih tih presudnih godina kako za Srbiju tako i za Rusiju i što je najgore davao je do te mere loše savete Miloševiću da je ovaj prestao da kontaktira sa Jeljcinom jer je ovaj bio neupotrebljiv. Ako vam je pijanstvo i alkoholna kontuzija izgovor što ne preduzimate ništa iako ste na visoko odgovornoj poziciji onda je to bilo to sa Jeljcinom. Jedino što je dobro učinio ovaj mečak redovno nokautiran od vodke je ta što je pripremio i odabrao Putina da ga nasledi na funkciji inače je i sama Rusija posle Gorbačova i Jeljcina bila na ivici samoubistva. U takvom jednom stanju oni zaista nisu ni mogli da pomognu Srbiji osim te moralne pomoći ovih časnih Ruskih generala pa čak i njihovog čuvenog pevačkog hora, koji je na žalost nastradao padom tupoljeva.

  2. persida says:

    Bas si im pomogao, Sojgule.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u