ШОЈГУ: Имао сам срећу да заједно радим са Милошевићем, Караџићем и Младићем

ŠOJGU: Imao sam sreću da zajedno radim sa Miloševićem, Karadžićem i Mladićem

15 avgusta 2021

TEŠKA politička i ekonomska situacija iz 90-ih godina prošlog veka, kroz koju je prošla Rusija, ne bi smela da nam se više ponovi, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.„Daj Bože da se ne ponovi. Mi živimo i radimo za to“, rekao je Šojgu na sastanku sa studentima Dalekoistočnog univerziteta.

Tako je ministar objasnio šta ga je motivisalo da na predstojećim izborima u septembru stane na čelo liste vadajuće partije Jedinstvena Rusija.

Podsetio je da se sličnim partijskim radom bavio 90-ih, kada je zemlja bila u teškoj situaciji, kada je poverenje u vlast padalo, a privreda stagnirala.

Šojgu je saopštio da je glavna unutrašnja pretnja za svaku državu raspad društva.

„Postoji strašniji deo, koji je u poslednje vreme, poslednjih decenija, postao glavna opasnost za svaku zemlju. To su unutrašnje pretnje. Sve je to povezano sa činjenicom da se društvo postepeno raspada“, rekao je Šojgu.

Šojgu je kao primer naveo Jugoslaviju i naglasio da je imao sreću da sarađuje sa bivšim liderima Jugoslavije.

„Nažalost, bio sam svedok mnogih takvih stvari, počevši od Srbije ili bivše Jugoslavije. Sa mnogim liderima, koji su kasnije završili u Haškom tribunalu, neću da krijem, imao sam sreću da zajedno radim, da sarađujem. To su i Milošević, Karadžić i general Mladić. Nekoga od njih više nema, a oni su tada u poslednjem trenutku shvatili da se njihova zemlja razlaže iznutra. Sve je to bio rad sa određenim ciljem, kada je od jedne zemlje – od Jugoslavije – nastalo šest država“, rekao je Šojgu.

Dodao je da je posle toga bilo mnogo različitih primera poput Moamera Gadafija i Libije, Sadama Huseina i Iraka, kao i Sirije.

„Bili su potom Gadafi i Libija, bili su i Husein i Irak, bio je Tunis u kojem se ovi događaji sada nastavljaju, bila je Sirija, bio je Egipat. Neko je izdržao, neko nije uspeo da se odupre“, naglasio je Šojgu.

„Služenje Otadžbini i biti patriota, po mom mišljenju, neodvojive su stvari. Ne služim da bih stalno naglašavao da sam, eto, patriota svoje zemlje. Ne, nikako. Verujem da je naša zemlja najbolja. Mislim da našoj zemlji treba zaštita. Oni bi hteli da kod nas izbije nesloga, kako bismo na kraju bili neprijatelji i da počnemo da uništavamo svoju zemlju iznutra. To ne možemo da dozvolimo, što znači da moramo biti jaki. Zadatak koji je pred nama je jasan, razumljiv i jednostavan – jaka zemlja, jaka vojska. Zapravo, to je ono čime se i bavimo“, naglasio je ministar.

KOMENTARI2 komentara

  1. Čist je ko Suza says:

    E da, svaka čast generalu ministru Šojgu, međutim drug Jeljcin se nikako nije treznio svih tih presudnih godina kako za Srbiju tako i za Rusiju i što je najgore davao je do te mere loše savete Miloševiću da je ovaj prestao da kontaktira sa Jeljcinom jer je ovaj bio neupotrebljiv. Ako vam je pijanstvo i alkoholna kontuzija izgovor što ne preduzimate ništa iako ste na visoko odgovornoj poziciji onda je to bilo to sa Jeljcinom. Jedino što je dobro učinio ovaj mečak redovno nokautiran od vodke je ta što je pripremio i odabrao Putina da ga nasledi na funkciji inače je i sama Rusija posle Gorbačova i Jeljcina bila na ivici samoubistva. U takvom jednom stanju oni zaista nisu ni mogli da pomognu Srbiji osim te moralne pomoći ovih časnih Ruskih generala pa čak i njihovog čuvenog pevačkog hora, koji je na žalost nastradao padom tupoljeva.

  2. persida says:

    Bas si im pomogao, Sojgule.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *