ШОЈГУ НАЛОЖИО ВОЈСЦИ: Сви морају да проуче Путинов текст о Украјини

ŠOJGU NALOŽIO VOJSCI: Svi moraju da prouče Putinov tekst o Ukrajini

16 jula 2021

Članak predsednika Rusije Vladimira Putina „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“ uvršten je na spisak obaveznih tema za vojno-političku obuku, prenosi RBK pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane.Ovu informaciju potvrdio je i izvor lista u Glavnoj vojno-političkoj upravi Ministarstva odbrane Rusije.

Sagovornik RBK-a je primetio da je članak šefa države izazvao pozitivan odgovor u vojnom okruženju „zbog velikog broja pripadnika ruske vojske i mornarice koji imaju ukrajinske korene, roditelje ili rođake u Ukrajini“. Izvor je naglasio da sva ruska vojna lica dele tezu o jedinstvu Rusa, Ukrajinaca i Belorusa.

Putinov članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“ objavljen je 12. jula na ruskom i ukrajinskom jeziku. U njemu je ruski lider opisao zid koji je nastao između zemalja velikom zajedničkom nesrećom i tragedijom. Prema njegovom mišljenju, Zapad se direktno umešao u ukrajinske poslove 2014. godine, pokušao je da od nje stvori „antirusku državu“ i sada zemlja nije samo pod potpunom zavisnošću, već pod direktnom spoljnom kontrolom.

Dan nakon objavljivanja članka o Ukrajini, Putin je dao proširene komentare o smislu i svrsi pisanja. Rekao je da sadašnje ukrajinske vlasti ne govore o ljudima, već o izboru koji su same donele, ali to ne znači da je izbor konačan.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Ucite deco dan i noc, znanje je sila, znanje je moc.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *