ШОЈГУ НАРЕДИО: Руска војска да буде спремна!

ŠOJGU NAREDIO: Ruska vojska da bude spremna!

7 aprila 2021

U ORUŽANIM snagama Ruske Federacije počela je planska provera borbene gotovosti, izjavio je general armije Sergej Šojgu.Ministar odbrane RF pritom je u Nacionalnom centru za upravljanje odbranom precizirao:

„Vojska je izašla na poligone radi izvođenja taktičkih, taktičko-specijalnih i interaktivnih vežbi“,

Šojgu je od oficirskog sastava zatražio „da osigura visok nivo kontrolnih vežbi i bezbednost tokom kretanja armijskih ešalona i vojne opreme“.

Prema ministarovim rečima, provera će trajati do kraja arpila, a za to vreme biće izvedeno ukupno 4048 vežbi različitih razmera, uključujući 812 interaktivnih. Sve će se događati na 101 poligonu i 520 vojnih objekata za obuku.

Provere će obuhvatiti sve vojne okruge i Severnu ratnu flotu.

Šojgu je posebno naglasio da će se vežbati u arktičkim oblastima Rusije, na Kamčatki i Kurilskim ostrvima. U najavljenoj sveobuhvatnoj proveri učestvovaće svi rodovi Oružanih snaga RF.

Imitacije većih borbenih dejstava biće izvedene na poligonima Cugol i Sergejevski. Proverama po vojnim okruzima i u okvirima Severne flote rukovodiće njihovi komandanti.

KOMENTARI7 komentara

 1. M says:

  Znači će biti spremni za peti Maj mjesec!?!Koji će možda biti uzbudljiv?!?

 2. Kulak says:

  Kreće golemi rat.Harkov i Odesa će dočekati oslobodioce.

  • independent says:

   Da li je ovo poslednji uskrs u miru?Pustite i ruse i ukrajince na miru nego sta ce srbijica ako nato zakuca na vrata a braca rusi po obicaju opet imaju nwkog drugog hitnog posla pa nemogu bas ni malo da pomognu ?

   • persida says:

    To ce se i desiti. A rusofili ce ovde opet braniti Rusiju.

    • Petar says:

     Jok. Uzdacu se u ove sto su me bombardovali pre 20 godina. Jesi li ti cuo za izreku: od starog neprijatelja, nikad novog prijatelja?

  • Ivke says:

   Daj Boze da ljudi budu spaseni

  • Mark says:

   Eeee, Nemaju.oni.na zalost petlju da rese pitanje Odese...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *