ШОЈГУ о наоружавању Србије!

ŠOJGU o naoružavanju Srbije!

19 decembra 2016

IRAN-RUSSIA-MILITARY

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i srpski premijer Aleksandar Vučić potpisaće u četvrtak u Moskvi ugovor o isporuci šest novih „migova 29“ našoj zemlji, ali i više sporazuma o naoružavanju i modernizaciji Vojske Srbije, potvrđeno je u ruskoj prestonici.

Ministar Šojgu je najbližim saradnicima naložio da Beogradu maksimalno izađu u susret, a za pomoć Srbiji zadužio je svog najbližeg sradnika, zamenika ministra odbrane generala Vitalija Antonova. Ključna Šojguva poruka jeste da Moskva ne sprema Srbiju za rat, već za mir, pošto je vojno moćna Srbija jedini garant mira u regionu.

Prema sagovorniku, ruska strana isporuku aviona, vojnog naoružanja i opreme ne uslovljava nikakvim kontrauslugama..

– „Migovi 29“ će Srbiji biti isporučeni najkasnije do marta naredne godine, a ostatak opreme i vojne opreme biće sukcesivno isporučivan do kraja 2017. Ministru Šojguu je veoma stalo da sve prođe u najboljem redu i zato je sve detalje poverio svom zameniku, inače najbližem saradniku i čoveku od velikog poverenja. Njegova ključna poruka doslovce glasi: Rusija ne sprema Srbiju za rat, već za mir. Samo vojno moćna Srbija je garant mira – prenosi izvor.

Miroslav Lazanski, vojno-politički analitičar, kaže da je normalno da Srbija bude garant mira na Balkanu.

– Vučićeva poseta Moskvi je izuzetno značajna, iako to javnost u Srbiji ne razume u dovoljnoj meri. Premijer će definitivno dogovoriti isporuku „migova 29“, a osim toga, moguće je da će tema sastanka biti proširena i na isporuku tenkova i raketa. Ko zna, možda će Vučić i Šojgu potpisati i neke druge ugovore o naoružanju. Mislim da će se mnogi iznenaditi. Neki neprijatno, a narod u Srbiji vrlo prijatno – poručuje Lazanski.

(Agencije, Informer)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *