ШОЈГУ О НАТО ПРЕТЊАМА: Сами измислили — сами у то поверовали

ŠOJGU O NATO PRETNJAMA: Sami izmislili — sami u to poverovali

24 aprila 2019

NATO pokušava da predstavi Rusiju kao glavnu pretnju Zapadu, uprkos tome što takav način razmišljanja nema nikakve veze sa realnošću, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Nastupajući u okviru Moskovske međunarodne konferencije o bezbednosti on je rekao da u osnovi tih optužbi leži princip: „Sami izmislili — sami u to poverovali“.„Pokušaji da se Rusija predstavi kao glavna pretnja Zapadu postali su dominantna politika Alijanse. Oni su sami izmislili rusku pretnju i sami u nju poverovali“, rekao je.

Prema njegovim rečima, praktični potezi NATO-a, povećanjem aktivnosti i širenjem infrastrukture u blizini ruskih granica, vode do rasta tenzija i potrebe da Rusija na njih odgovori.

Šojgu je takođe rekao i da su SAD i zvanično priznale da je razmeštanje njihovog protivraketnog štita zapravo usmereno protiv Rusije.

„Nakon istupanja iz Sporazuma o protivraketnoj odbrani postalo je jasno da je glavni cilj tih sistema obuzdavanje Rusije i Kine. Budući da to stoji i u njihovim zvaničnim dokumentima, naši odgovori su opravdani“, zaključio je.

KOMENTARI2 komentara

  1. samostalan says:

    Uradi nesto konkretno Sojgule, imam utisak da te Putin korsti kao toalet papir.

  2. Velika Metla says:

    Dok glupim evropljanima nacisti američki uvoze migrante i imigrante treba pažnju glupana evropskih okrenuti na drugu stranu dok posao obave! Kad završe posao s uvaljivanjem migranata glupim i kukavičkim evropljanima "opasnost" od Rusije će da naprečac prestane!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *