ШОЈГУ: Оружане снаге Русије имају више модерног наоружања него било чија армија на свету

ШОЈГУ: Оружане снаге Русије имају више модерног наоружања него било чија армија на свету

15 јула 2021

ОРУЖАНЕ снаге Русије боље су опремљене модерном наоружањем од армија свих осталих земаља, изјавио је Сергеј Шојгу.Руски министар одбране притом је, боравећи у војној компанији „Росвертол“, нагласио:

„Данас сви – неки са злобом, неки с одобравањем – признају да војска Русијеима више од 70 одсто, тачније – безмало 71 одсто модерног наоружања и опреме. То је највећи проценат међу свим војскама на свету!“

Додао је да је у руским Стратешким нуклеарним снагама, које је назвао основом система обуздавања, чак 83 одсто новог и модерног.

Шојгу се захвалио руским научницима и војним конструкторима који су у најтежим годинама по земљу успели да сачувају научни потенцијал са којим је постао могућ скок који је током протеклих осам-девет година кардинално променио стање у Оружаним снагама РФ, као и однос према у друштву.

Резимирао је речима: „Више нико не сумња да су наше Оружане снаге једна од најмодернијих војски на свету“.

Открио је да Русија у Сирије тестирала више од 320 врста оружја.

У том контексту је указао да се сопствене војне јединице и наоружање најбоље штите ако располажу наоружањем већег домета од система ПВО и ПРО потнцијалних противника, а Русија дана „таквим оружјем располаже“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u