ШОЈГУ: Оружане снаге Русије имају више модерног наоружања него било чија армија на свету

ŠOJGU: Oružane snage Rusije imaju više modernog naoružanja nego bilo čija armija na svetu

15 jula 2021

ORUŽANE snage Rusije bolje su opremljene modernom naoružanjem od armija svih ostalih zemalja, izjavio je Sergej Šojgu.Ruski ministar odbrane pritom je, boraveći u vojnoj kompaniji „Rosvertol“, naglasio:

„Danas svi – neki sa zlobom, neki s odobravanjem – priznaju da vojska Rusijeima više od 70 odsto, tačnije – bezmalo 71 odsto modernog naoružanja i opreme. To je najveći procenat među svim vojskama na svetu!“

Dodao je da je u ruskim Strateškim nuklearnim snagama, koje je nazvao osnovom sistema obuzdavanja, čak 83 odsto novog i modernog.

Šojgu se zahvalio ruskim naučnicima i vojnim konstruktorima koji su u najtežim godinama po zemlju uspeli da sačuvaju naučni potencijal sa kojim je postao moguć skok koji je tokom proteklih osam-devet godina kardinalno promenio stanje u Oružanim snagama RF, kao i odnos prema u društvu.

Rezimirao je rečima: „Više niko ne sumnja da su naše Oružane snage jedna od najmodernijih vojski na svetu“.

Otkrio je da Rusija u Sirije testirala više od 320 vrsta oružja.

U tom kontekstu je ukazao da se sopstvene vojne jedinice i naoružanje najbolje štite ako raspolažu naoružanjem većeg dometa od sistema PVO i PRO potncijalnih protivnika, a Rusija dana „takvim oružjem raspolaže“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *