ШОЈГУ ОТКРИО: „Када је Америка у питању, ово је главни задатак руске војске!“

ŠOJGU OTKRIO: „Kada je Amerika u pitanju, ovo je glavni zadatak ruske vojske!“

10 januara 2020

Nadgledanje razmeštanja američkih projektila srednjeg i manjeg dometa je glavni zadatak ruske vojske, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Moramo izvršiti dubinsku analizu potencijalnih vojnih pretnji i izneti mere za unapređenje oružanih snaga. Rezultati tih napora biće uzeti u obzir pri planiranju plana odbrane za 2021-2025“, rekao je Šojgu na diskusiji o glavnim sferama aktivnosti ruskog Ministarstva odbrane za 2020. godinu.Moramo pratiti razmeštanje raketa srednjeg i manjeg dometa Sjedinjenih Država, naglasio je Šojgu prilikom iznošenja ciljeva godina, prenosi TAS.

Takođe je napomenuo da se ruske strateške snage moraju naoružati raketama avangard i jars, a snage nuklearne mornarice sa borej-A.

Ministar je dodao da je ključne ciljeve za naredni period odredio vrhovni komandant ruskih oružanih snaga predsednik Vladimir Putin. Kako je naveo, ruske trupe će do kraja godine dobiti oko 4.000 novih oklopnih i motornih vozila kao i 1.700 jedinica savremenog raketnog i artiljerijskog naoružanja.

Rusko ministarstvo odbrane planira 280.000 radova na održavanju i remontu, rekao je Šojgu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Gdje će USA smjestiti svoje nove(hipersonične?)rakete srednjeg dometa?Pa,kao što im to i samo ime kaže,bit će to što bliže ruskim granicama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *