ШОЈГУ ОТKРИО KОЛИKО ЈЕ ПОГИНУЛО РУСА У УKРАЈИНИ! ШОK ПОДАЦИ, ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ?! За Kијев бројеви су тек поражавајући!

ŠOJGU OTKRIO KOLIKO JE POGINULO RUSA U UKRAJINI! ŠOK PODACI, DA LI JE OVO MOGUĆE?! Za Kijev brojevi su tek poražavajući!

21 septembra 2022

Ruska vojska izgubila je skoro 6.000 vojnika tokom borbi u Ukrajini, otkrio je ministar odbrane Sergej Šojgu. Broj poginulih na ukrajinskoj strani je deset puta veći, sa 61.207 poginulih kijevskih vojnika, rekao je ministar.

Ovo je prvi put da je Rusija objavila svoje gubitke tokom vojne operacije od kraja marta kada je broj poginulih vojnika iznosio 1.351, prema Ministarstvu odbrane.– Naši gubici do danas su 5.937 mrtvih. U početku su Oružane snage Ukrajine imale između 201.000 i 202.000 ljudi, a od tada su pretrpele gubitke od oko 100.000, sa 61.207 poginulih i 49.368 ranjenih – otkrio je Šojgu.

On je takođe pohvalio rad vojnih medicinara, rekavši da je 90 odsto ruskih vojnika koji su bili ranjeni u borbama moglo da se vrati u akciju nakon lečenja.

Šojgu je dodao da je Kijev od tada mobilisao stotine hiljada ljudi u svoje snage. Ruske snage i milicije Narodnih republika Donjeck i Lugansk takođe su eliminisale više od 2.000 plaćenika koji se bore za Kijev, rekao je ministar. Nešto više od 1.000 stranaca trenutno ostaje u redovima ukrajinske vojske, dodao je on.

KOMENTARI11 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Baš ih je NATO navukao, izginuli kao glineni golubi. Tragično je to što su i jedni i drugi naša Slovenska braća. Ginuli za interes NATO država.

  • Cp6a says:

   I hrvati su ti slovenska braća. Voliš braću, zar ne?

   • 1389 says:

    Hrvati su smrad evropske nacije, oni su odpadnici slovanskih zemalja, oni nisu narod uni su pleme...

 2. persida says:

  Z (citaj ZIONISTI) uspeli su sto su hteli. A bice jos zrtava. Neko gine, a neko mlati debele pare i narod gura u ratove.

  • Baki says:

   Ko to ?

   • persida says:

    Baba Cajka iz donjeg Pomoravlja.

 3. Filip says:

  Odmah da budemo jasni, svaki izgubljen život je tragedija za sebe. Međutim, Zapad ne žali ni jedan jedini život kad treba da ostvari svoje zle namere i očito da ovakva cena mora da postoji da se to zlo spreči. I bolje odmah nego kasnije kada bi žrtve bile neuporedivo veće i šanse Rusije mnogo manje da se odbrani od pokušaja rastakanja ruske države. Ovakvu vrstu šoka niko nije pominjao kada je bombardovana Srbija od strane onih koji sebi otvoreno uzimaju za pravo da vode ratove protiv koga hoće i kao to je opravdano. Rusi su ih sprečili u toj nameri nešto ranije, a oni se prave blesavi kao to je za dobrobit čovečanstva. Taj Zapad je sa svojim izmišljenim pravilima opasnost za ljudski rod i njegov opstanak u svakom pogledu. Uopšte nije potrebno elaborati zašto je to tako, jer je za svakog ko je dovoljno obavešten sve je vidljivo na prvi pogled i bez dublje analize.

 4. milorad5 says:

  Moguće je,verovatno je i tačno,ukri nisu ni videli rusku pešadiju.Od regularnih ruskih trupa tu su čečeni,specijalci,art,logistika i avijacija.Ostale trupe su borci iz ruskih repubika u ukrajini i oni čine glavni deo kopnenih i oklopnih snaga i oni imaju veće gubitke sigurno,ali te dve republike zajedno imaju negde ok 12-15 mil.stanovnika ne znam tačno i njihovi gubici su oko 8-12000 otprilike što je u odnos u na ukre zaista daleko manje.Šojguova procena ukro gubitaka je krajnje KONZERVATIVNA,ne žele rusi da izgleda kako se busaju pobijenim RUSIMA ali realan proj je izmedju 80-100.000 stravične gubitke imaju u ujrajinskoj armiji,stravične ranjenih je još 2x toliko minim.a teže ranjenih potpuno izbačenih iz borbe ili nesposobnih za borbu na dužew vreme je POLA od tog broja.Ukro armija NE POSTOJI više oni sad ratuju sa teritorijalnom odbranom i NATO trupama kao steznicima,rusi već imaju 300k spremnigh vojnika i samo se čeka LOŠE vreme da ih ispeglaju do poljske,kad krenu pregaziće ih ko plitak potok,ovoga puta i regularna ruska armija ide na čelu jer postoji opadsnost od direktnog sukoba sa poljskim trupama a milicije DNR i LNR nisu opremljene dovoljno dobor za taj scenario.Taodje ne treba zaboraviti na beloruksu armiju koja samo posmatra kako divljaju poljaci i oni letonci itd.Sve u svemu bić gusto do nove god.putin je tačno izjavio ,OVO do sada nije NIŠTA u odnosu na ono što će biti.

  • 1389 says:

   Uskoro će i evropa da shvati da nema povratka na mirovne sporazume...

 5. persida says:

  Svaki mirovni ugovor sa Zapadom je samo nastavak agresije Zapada, njih mir ne zanima. Rusi bi to najzad morali da shvate.

  • milos says:

   prvi put da vas podrzim. oni razumeju samo jezik sile!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *