ШОЈГУ ОТКРИО: „Руска војска је ослободила већи део Сирије!“

ŠOJGU OTKRIO: „Ruska vojska je oslobodila veći deo Sirije!“

6 oktobra 2016

3508586 soigu 56

Operacija ruske avijacije oslobodila je veliki deo Sirije od terorista i stabilizovala situaciju u ovoj arapskoj zemlji, izjavio je ruski Ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Naše oružane snage prethodnih godinu dana izvode vojne misije u Sirijskoj Arapskoj Republici. Tokom ovog perioda uspeli smo da stabilizujemo situaciju u zemlji, oslobodimo većinu teritorije od međunarodnih terorista i pokrenemo Ruski centar za pomirenje“, rekao je Šojgu.

Ministar je ponovio da su „tokom operacije vazduhoplovne snage izvršile vazdušne napade na terorističke grupe i njihovu infrastrukturu, dostavile humanitarnu pomoć za sirijski narod i sprovodile druge važne zadatke“. Ruski ministar je istakao značaj ruskog oružja koje pokazuje pouzdanost i efikasnost u pustinjskom terenu, ukazujući na oružje na brodovima i podmornicama u Kaspijskom moru i Mediteranu sa oružjem dugog dometa visoke preciznosti, kao i korišćenje novih raketa koje se lansiraju iz strateških aviona.

„Veliki broj savremenog ruskog oružja dokazao je svoju efikasnost u teškim pustinjskim uslovima“, dodao je Šojgu na konferenciji o modernizaciji oružja zasnovanom na iskustvu u Siriji.

„Važno je da se za razvoj novog oružja i operisanje postojeće opreme uzme u obzir iskustvo u Siriji“, istakao je ruski ministar. Moskva izvodi vazdušnu kampanju protiv terorista u Siriji od 30. septembra 2015, na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada. Ruska strana takođe je pomogla u pregovorima o prekidu vatre u ovoj ratom pogođenoj zemlji.

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    Daj Boze milijardu Rusa na zemlji da naprave red i mir na planeti.

    • tigar says:

      To brate moj,i neka je imperatoru Putinu srećan rođendan,živ nam bio još sto godina,da povratimo sve što su oteli ovi govnari!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *