ШОЈГУ ПОДНЕО ИЗВЕШТАЈ, Америка у шоку (ВИДЕО)

ŠOJGU PODNEO IZVEŠTAJ, Amerika u šoku (VIDEO)

1 jula 2017

Vladine snage Sirije uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oslobodile su u junu 12.000 kvadratnih kilometara teritorije i 69 naselja severozapadno od Alepa, u području Palmire i na jugu zemlje, izjavio je ruski ministar odbrane general Sergej Šojgu.

„Tokom poslednjeg meseca sirijske vladine snage i odredi samoodbrane uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izazivaju strah na severoistoku provincije Alep, u području Palmire i na jugu Sirije. Samo u junu od militanata je oslobođeno 69 naselja i 12.177 kvadratnih kilometara teritorije“, rekao je Šojgu tokom sednice.

Po njegovim rečima, sirijska vojska aktivno napreduje duž sirijsko-jordanske granice. Pritom, nastavlja se nastojanje da se uspostavi režim prekida vatre.

„Na današnji dan režimu se pridružilo 228 odreda naoružane opozicije. U junu je sporazum o pridruživanju primirju potpisan sa predstavnicima 329 naselja, čiji ukupan broj je dostigao 1864“, naglasio je ministar.

Nakon potpisivanja memoranduma o stvaranju zona deeskalacije u Siriji broj kršenja primirja se višestruko smanjio, konstatovao je Šojgu.

Ministar je podsetio i da je nakon što je američka avijacija oborila sirijski avion u području Rusafa na jugu provincije Rake, rusko Ministarstvo odbrane prekinulo kontakte sa američkom stranom u okviru Memoranduma o sprečavanju incidenata i osiguranju bezbednosti letova avijacije.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Ruski Agrokor says:

    To je za mesec dana dobar deo teritorije,s obzirom na ono kako je sporo islo na pocetku ine tako davno do sada.

  2. Miroslav says:

    I onda će za stolom olovkom sve vratiti nazad mudžama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *