ШОЈГУ: Путин је наредио да Централни војни округ буде у стању приправности

ŠOJGU: Putin je naredio da Centralni vojni okrug bude u stanju pripravnosti

7 septembra 2015

sergej-sojgu 567Vrhovni komandant Oružanih snaga RF predsednik Vladimir Putin naredio je u ponedeljak sprovođenje iznenadne provere borbene gotovosti vojnika u Centralnom vojnom okrugu. To je saopštio ministar odbrane RF armijski general Sergej Šojgu na sastanku s vrhom vojnog ministarstva u Nacionalnom centru za upravljanje odbranom Rusije.

„U skladu s predsednikovim naređenjem, jedinice okruga, deo snaga avijacije drugih vojnih okruga, vazdušno-desantnih snaga i vojno-transportne avijacije od 09:30 po moskovskom vremenu treba da budu orevedene u stanje borbene gotovosti Potpuna“ – kazao je ruski ministar odbrane.

Po Šojguovim rečima, iznenadna provera borbene gotovosti u Centralnom vojnom okrugu trajaće od 7. do 12. septembra.

On je naložio glavnokomandujućem Vazdušno-kosmičkih snaga Viktoru Bondarevu da se u okviru provere u CVO odrade zadaci razmeštanja avijacije na operativnim aerodromima CVO i da se organizuje obuka snaga Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Strateške i Vojno-transportne avijacije.

„Naređujem razmeštanje avijacije na operativnim aerodromima Centralnog vojnog okruga uz kasnije izvršavanje školskih zadataka (tokom provere)“ – kazao je ministar odbrane Rusije.

On je takođe naredio komandantu Vazdušno-desantnih snaga odrađivanje pitanja vezanih za prebacivanje snaga uz kasniju pripremu za dejstva na nepoznatim poligonima.

„Tokom praktičnih dejstava predvideti različite načine desantiranja snaga, pri tom koristiti maksimalan broj aviona  Vojno-transportne avijacije i transportnih helikoptera“ – naredio je Šojgu.

On je takođe naložio svojim zamenicima da „odrade pitanja međuresorne saradnje, izvršavanje zadataka vezanih za mobilizaciju teritorijalnu odbranu“.

Takođe, na testu će biti i delovanje federalnih i regionalnih državnih organa u ratnim uslovima.

„Potrebno je zajedno s federalnim organima izvršne vlasti odraditi pitanja međuresornog planiranja, organizovanja saradnje, praktičnog izvršavanja zadataka vezanih za mobilizaciju i teritorijalnu odbranu“ – istakao je Šojgu na sastanku u nacionalnom centru za upravljanje odbranom Rusije.

Šojgu je otkrio da je o ovoj iznenadnoj vežbi obavestio sve vojne atašee akerditovane u Moskvi. Preko nadležne uprave Ministarstva odbrane RF i svog zamenika Anatolija Antonova.

(fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *