ŠOJGU: Rusija će na Krimu držati samodovoljnu vojnu formaciju

ŠOJGU: Rusija će na Krimu držati samodovoljnu vojnu formaciju

13 novembra 2014

sojgu02-600x480Vojno-politička situacija na jugozapadu i dalje je teška zbog stanja u Ukrajini i podgrevanja antiruskog raspoloženja od strane NATO, izjavio je u sredu ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

On je istakao da je kolegijum Ministarstva odbrane Rusije s tim u vezi razmatrao u sredu tok formiranja vojne grupacije na teritoriji Krimskog federalnog okruga.

„Analiza mogućeg razvoja događaja nalaže potrebu držanja vojske u Južnom vojnom okrugu u stanju spremnosti da zaštiti zemlju i njene saveznike na jugozapadnom strateškom pravcu.

U takvim uslovima jedan od prioritetnih zadataka je formiranje na Krimskom poluostrvu odgovarajuće i samodovoljne vojne grupacije od jedinica više rodova vojske” — rekao je ruski ministar.

Po njegovom mišljenju, vojno-politička situacija na jugozapadu Rusije, na jugozapadnom strateškom pravcu „i dalje je teška”.

„To je umnogome vezano za stanje u Ukrajini, podgrevanje antiruskog raspoloženja od strane NATO i povećavanje stranog vojnog prisustva u neposrednoj blizini naših granica” — pojasnio je Šojgu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *