ШОЈГУ: Русија ствара независни систем наоружања

ШОЈГУ: Русија ствара независни систем наоружања

8 октобра 2019

Русија не може да буде зависна од страних технологија приликом прављења оружја, без обзира на то да ли ће санкције бити укинуте или не, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Без обзира на то да ли ће западне економске санкције остати на снази, ми ћемо наставити да стварамо технолошки независан систем наоружања“, истакао је Шојгу.Према његовим речима, руска војска је у протеклим месецима 2019. године добила више од 2.300 јединица модернизоване војне технике.

„Удео савременог оружја у армији ће до краја години достићи око 68 одсто. То ће нам омогућити да и убудуће решавамо задатке који су пред нама“, нагласио је Шојгу.

Министар је додао да је више од 70 одсто средстава од 1,5 билиона рубаља, колико је издвојено у 2019. години за модернизацију војске и морнарице, усмерено на серијску куповину савременог наоружања и технике.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Nije valjda da ste do sada imali zavisni sistem naoruzanja? Sojgule mora u skolu, predmet: logika.

 2. doktrina soka says:

  Rusija mora da se naoruza svim sredstvima inace ce ih zap. hegemoni pobiti rasparcati i opljackati,kao sto su pokusavali u istoriji.Mongoli,Napoleon i hitler. Istorija je uciteljica zivota.

  • теоретичар says:

   Не заврше сви школу живота. Неки одапну пре краја школовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u