ШОЈГУ: Русија ствара независни систем наоружања

ŠOJGU: Rusija stvara nezavisni sistem naoružanja

8 oktobra 2019

Rusija ne može da bude zavisna od stranih tehnologija prilikom pravljenja oružja, bez obzira na to da li će sankcije biti ukinute ili ne, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Bez obzira na to da li će zapadne ekonomske sankcije ostati na snazi, mi ćemo nastaviti da stvaramo tehnološki nezavisan sistem naoružanja“, istakao je Šojgu.Prema njegovim rečima, ruska vojska je u proteklim mesecima 2019. godine dobila više od 2.300 jedinica modernizovane vojne tehnike.

„Udeo savremenog oružja u armiji će do kraja godini dostići oko 68 odsto. To će nam omogućiti da i ubuduće rešavamo zadatke koji su pred nama“, naglasio je Šojgu.

Ministar je dodao da je više od 70 odsto sredstava od 1,5 biliona rubalja, koliko je izdvojeno u 2019. godini za modernizaciju vojske i mornarice, usmereno na serijsku kupovinu savremenog naoružanja i tehnike.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Nije valjda da ste do sada imali zavisni sistem naoruzanja? Sojgule mora u skolu, predmet: logika.

 2. doktrina soka says:

  Rusija mora da se naoruza svim sredstvima inace ce ih zap. hegemoni pobiti rasparcati i opljackati,kao sto su pokusavali u istoriji.Mongoli,Napoleon i hitler. Istorija je uciteljica zivota.

  • teoretičar says:

   Ne završe svi školu života. Neki odapnu pre kraja školovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *