ШОЈГУ: „Руска војска меље ЗАПАДНО ОРУЖЈЕ у Украјини“

ŠOJGU: „Ruska vojska melje ZAPADNO ORUŽJE u Ukrajini“

16 avgusta 2022

U NATO niko nema sumnje da će Rusija ostvariti sve ciljeve svoje specijalne operacije u Ukrajini, rekao je Sergej Šojgu na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.

Ministar odbrane RF dodatno je naglasio:„Napori NATO imaju za cilj da produže agoniju režima u Kijevu. Istovremeno propadaju planovi Zapada da postigne strateško i ekonomsko slabljenje Rusije. Dolar nije dostigao plafon od 200 rubalja, kako je predvideo predsednik SAD, ruska ekonomija je izdržala“.

Šojgu je naglasio da su gubici ukrajinske armije i teritorijalne odbrane ogromni i da kijevsko rukovodstvo krije stvarne brojke.

U nastavku je rekao da se uloga Kijeva u zapadnoj taktici ratovanja svodi na snabdevanje ljudstvom kao potrošnim materijalom.

„Snabdevanje Kijeva NATO-oružjem znači da odgovornost za njegovo nehumano korišćenje protiv civilnog stanovništva u Donbasu i na oslobođenim teritorijama snose zemlje Zapada. Operacije oružanih snaga Ukrajine, naglasio je Šojgu, planiraju su u Vašingtonu i Londonu. Ne samo da Ukrajinci koordinate ciljeva za udare dobijaju od zapadnih obaveštajnih službi, već se i unos tih podataka u sisteme naoružanja vrši pod punom kontrolom zapadnih stručnjaka“.

Ruski ministar je posebno ukazao da je specijalna vojna operacija Oružanih snaga Rusije razbila je mit o „superoružjima“ koja Zapad isporučuje Ukrajini, a koje su navodno sposobna da preokrenu situaciju na frontu:

„U početku se radilo o protivoklopnim sistemima Dževelin i nekij „jedinstvenim dronovima“. Nedavno su zapadnjaci za superoružja proglasili i američke raketne sisteme HIMARS i haubice velikog dometa M-777. Međutim, naša vojska i ta oružja takođe melje u borbama, pa nemaju značajniji uticaj na njihov ishod. Nama za pobedu nije potrebno nuklearno oružje“.

„Nasuprot tome, istakao je Šojgu, rusko oružje u bitkama potvrđuje svoje najbolje kvalitete“.

Dodao je da Rusija proučava zarobljeno zapadno oružje: „Pažljivo proučavamo trofejne uzorke. Uzimamo u obzir karakteristike i njihove specifične kvalitete kako bismo unapredili metode vođenja borbenih dejstava i povećali efikasnost svog naoružanja“.

Ministar odbrane RF rekao je i da se u Ukrajini Rusija suočava sa udruženim snagama Zapada koje kontrolišu vođstvo te zemlje u hibridnom ratu.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Pijandurista says:

    Rusija postala najsveci izvoznik mlevenog zapadnog oruzja.

  2. Kulak says:

    NAŠI su jutros ušli u Aleksandrovku i imaju širom otvoren put u Nikolajev. Uz obalu Južnog Buga severno od Aleksandrovke je jedan zaselak i nakon njega NAŠI ulaze u Nikolajev. Još jedan ruski grad u Novorusiji vraća se u rodnu luku.

  3. Čudoser iz Nazareta says:

    Himarse pretvaraju u Hičmarse 😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *