ШОЈГУ: Сада се решава судбина Русије

ŠOJGU: Sada se rešava sudbina Rusije

21 juna 2023

Sada se rešava sudbina naše otadžbine i određuje njena geopolitička budućnost, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prilikom susreta sa diplomcima visokih vojnih obrazovnih institucija u Kremlju.

„Gospodo oficiri, završili ste studije u izuzetno odgovornom trenutku za našu zemlju, kada se rešava sudbina naše otadžbine i određuje njena geopolitička budućnost“, istakao je Šojgu.Prema njegovim rečima, kolektivni Zapad pokrenuo je protiv Rusije pravi rat i još jednom svim snagama pokušava da je slomi.

„Uvode se beskonačne sankcije, provociraju neredi i vojni sukobi, susedne države pružaju ogromnu vojnu pomoć kijevskom režimu“, naglasio je ministar.

On je istakao da će Oružane snage Rusije učiniti sve za osiguranje suvereniteta i bezbednosti zemlje.
Šojgu je prilikom susreta sa diplomcima visokih vojnih ustanova savetovao da se u borbenu obuku vojnog osoblja implementiraju iskustva specijalne vojne operacije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Šojgu je prilikom susreta sa diplomcima visokih vojnih ustanova savjetovao da se u borbenu obuku vojnog osoblja implementiraju iskustva specijalne vojne operacije.Ajde,pametna i od njega!Iako mi nije jasno da kao ministar odbrane Rusije je imao pod sobom Rusku vojsku s kojom je ušao i u Ukrajinski rat bez dronova,i to nakon svega lošeg iskustva na Blistoku i Nagorno Karabahu!I da nije i prije tog rata debelo uveo u proizvodnju ne samo dronove,već i visoko precizne granate i bombe itd. koje se precizno navode na cilj GPS-om,laserom,itd.,i opremio vojsku laserima,kamerama itd.da to navode na ciljeve!A nije ni uvezao Rusku vojsku u jedan expeditivni integralni sistem u realnom vremenu,da im npr.od uočavanja cilja do ispaljenja granate treba par minuta,a ne doslovno pola sata dok prođe sve instance od rova do Moskovskog štaba i nazad,debilana!I da mu neki generali još uvijek imaju iste funkcije i ponavljaju greške,a osvjedočili su se u praxi rata kao totalni kreteni ili izdajice!Itd.,itd.,tako da dođe kao osvježenje ova jedna pametna od Šojgua!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *