ШОЈГУ САОПШТИО ДОКАЗЕ: Ово нема ни у једној војсци света! РУСИЈА ЈЕ НАЈМОЋНИЈА

ŠOJGU SAOPŠTIO DOKAZE: Ovo nema ni u jednoj vojsci sveta! RUSIJA JE NAJMOĆNIJA

25 decembra 2018

Vojska Ruske Federacije je tokom 2018. godine izašla na najviši nivo u svetu kada je reč o opremljenosti najmodernijim tipovima oružja — nijedna zemlja nema takvo naoružanje u svom arsenalu, izjavio je ministar odbrane te zemlje Sergej Šojgu.

„Vojska je dobila preko 1.500 novih tipova oružja i više od 80.000 primeraka vojne tehnike. To je ogromna cifra. Trenutno je modernizovano 61,5 odsto od ukupnog arsenala. Takav nivo modernizacije ne može se naći ni u jednoj vojsci sveta“, rekao je Šojgu.Prema njegovoj oceni, zadatak koji je postavljen prilikom puštanja u rad državnog programa za modernizaciju ruskih oružanih snaga u periodu od 2010. do 2020. se realizuje u dogovorenim okvirima.

Šojgu je takođe rekao i da ruska vojska svu svoju opremu i municiju prebacuje u skladišta koja su izgrađena u skladu sa najvišim standardima, a tokom naredne godine taj proces će biti kompletiran.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. A akoM says:

  Nadam se da je i sistem obuke u Ruskoj vojsci napredovao u odnosu na onu bivšu komunističku,naročito na suvremenom oružju i taktici?A ne političko indoktriranje,metenje piste,treniranje strogoće,uvježbavnje strojevig koraka i ostale gluposti,da ne kažem pizda..ije!Nego da sada vojnici uče i ponavljaju do automatizma vojne vještine!Inače svo to oružje ne vrijedi puno!Što vrijedi suvremeni ruski avion s naoružanjem kad ruski piloti imaju puno manje avioletova nego zapadni!Ili s tenkistom ili pješakom isto!Nejde to tako,nego mora biti maximalno ufunkcionizirano!

  • Deda Micko says:

   Sovjetska komunisticka vojska nije imala ono sto Rusija danas ima, ali je bila daleko iznad danasnje vojske. Oni su goloruki tukli Nemce, a danasnja Ruska armija se ponasa kao armija male zemlje, sve nesto cinculiraju, cekaju, filozofiraju... Zapad je prodro u dusu ruskog naroda i to je problem, nema vise onog osecanja da nam je Zapad neprijatelj,koje je nestalo sa nestankom komunizma. Ovo ne treba shvatiti da zalim za komunizmom kao takvim, samo posmatram jedan fenomen, zivot je pun kontradikcija.

 2. Deda Micko says:

  Sojgu, odbrani Ruse u Ukrajini, pa onda filozofiraj. Druzenje sa Putinom te je pretvorilo u bozu. Uzalud oruzje, ako nemas m... da ga upotrebis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *